nieuws

Pamela Anderson weigert ALS-challenge

Pamela Anderson weigert ALS-challenge

Niet iedereen is even enthousiast over de ALS Ice Bucket Challenge – de wereldwijde actie voor meer aandacht voor de dodelijke ziekte ALS. Actrice Pamela Anderson laat de emmer én een donatie aan zich voorbij gaan, omdat Stichting ALS zou testen op dieren.

| Lieve Op den Buysch

Behalve actrice, in een behoorlijk ver verleden, is de blondine tevens een bekend voorvechtster voor dierenrechten. Ik wil ze uitdagen om te stoppen met dierproeven, laat Anderson op Facebook weten.

Infecteren
Zo verklaart ze: Bij recente experimenten die bekostigd worden door de ALS Stichting zijn gaatjes in de hoofden van muizen geboord om ze te infecteren met verlammende ziekten. Ook werden ze gedwongen op een hellende loopband te rennen totdat ze erbij neervielen. Anderson heeft, in haar functie van fanatiek dierenactivist, eerder ook al campagne gevoerd tegen het dragen van bont.

Weigeraars
Overigens bevindt Anderson zich in goed gezelschap van weigeraars: president Obama liet de koude douche aan zich voorgaan want ja, niet erg presidentieel (al steunt hij de actie van harte). Koning Willem-Alexander en zijn Belgische collega koning Filip aanvaarden de challenge evenmin (al steunen zij de actie natuurlijk ook van harte). En acteur Charlie Sheen gaf er een heel eigen draai aan, en stortte een emmer met 10.000 dollar over zich heen (waarmee hij de actie wel heel gul steunde).

NIEUWS

Bron: AD.nl | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser