Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Zo verdien je een bescheiden zakcent als particulier ophaalpunt voor je buren

Zo verdien je een bescheiden zakcent als particulier ophaalpunt voor je buren

Online shoppen is hartstikke leuk, maar het afleveren is minder eenvoudig omdat veel mensen overdag (toch) niet thuis zijn. Particuliere ophaalpunten zouden weleens dé oplossing kunnen zijn. 

| Denise Mulder

Dit betekent dat jij pakketten voor de buren aanneemt en hier naast eeuwige dank nog een – bescheiden – vergoeding voor krijgt ook.

Lees ook:
Klagende Amsterdammer krijgt nogal botte reactie van PostNL op Twitter

Milieuoverlast

Het zelf niet kunnen aannemen van een pakket kost de bedrijven waar je het kocht niet alleen veel geld, de (diesel)bussen van de pakketbezorgers zorgen daarnaast voor milieuoverlast als ze twee keer voor moeten rijden. Daarom willen postbedrijven, maar ook webwinkels, meer particuliere ophaalpunten in de buurt.

Veertig cent

Aanmelden als particulier ophaalpunt doe je niet bij het postbedrijf zelf, maar bij start-ups die ermee samenwerken, zoals Homerr. Daar kun je zelf bepalen wanneer je pakketten wil aannemen en kiezen hoe groot de pakketten maximaal mogen zijn (zes wasmachines in je gang is tenslotte voor niemand leuk). Per afgeleverd pakket krijg je veertig cent.

PostNL (nog) niet

Homerr werkt samen met UPS, DHL en DPD en heeft nu zevenhonderd ophaalpunten in hun netwerk, en streeft naar uitbreiding tot vijfduizend punten. Postbedrijf PostNL maakt nog geen gebruik van particuliere ophaalpunten.

NIEUWS | LIFESTYLE

Bron: NOS | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Abonnee WillAbonnee Will

Wat een hongerloontje verdien je hier mee en als ook nog de belastingen de extra verzekering om het hoekje kijkt, dan blijft er toch NIETS over. Of heb ik het mis.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser