Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Oxfam weer onder vuur: voorzitter opgepakt wegens verdenking van corruptie

Oxfam weer onder vuur: voorzitter opgepakt wegens verdenking van corruptie

De ex-president van Guatemala en zijn toenmalige minister van Financiën Juan Alberto Fuentes, tegenwoordig voorzitter van Oxfam International, zijn gearresteerd op verdenking van corruptie.

| Pim Prins

Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt.

Lees ook
Adjunct-directeur Oxfam stapt op na seksschandaal in Haïti

Onder vuur

“Een van de tien aangehouden personen is de oud-president van de republiek, Alvaro Colom”, zei het hoofd van de dienst corruptiebestrijding. Hij bevestigde dat ook Fuentes is opgepakt. Oxfam kwam onlangs in opspraak wegens seksueel wangedrag van hulpverleners in Haïti en Tsjaad. De arrestatie van de voorzitter heeft daarmee niets te maken, maar voert de druk op de organisatie wel verder op.

Bussendeal

Colom was president van 2008 tot 2012. Het onderzoek richt zich op de aanschaf van bussen voor een grootschalig openbaarvervoerprogramma toen hij aan de macht was. “We denken dat alles legaal was, maar laten we afwachten wat de rechter zegt”, aldus Colom bij het betreden van de rechtbank. De andere acht die in voorlopige hechtenis zitten, zijn ook regeringsfunctionarissen die destijds hun handtekening hebben gezet onder de bussendeal.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser