Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Oxfam-directeur stapt op na kritiek op behandeling seksschandaal in Haïti

Oxfam-directeur stapt op na kritiek op behandeling seksschandaal in Haïti

De Oxfam-directeur in Groot-Brittannië, Mark Goldring, zal eind 2018 opstappen bij de hulporganisatie. Dit naar aanleiding van de kritiek op de behandeling van het seksschandaal in Haïti.

| Jorieke van Noorloos

Goldring werd bekritiseerd vanwege zijn behandeling van een schandaal over het veronderstelde gebruik van prostituees in Haïti in 2011 door medewerkers van Oxfam.

Lees ook
Rekenkamer onvolledig geïnformeerd over seksschandaal in Haïti

Stappen

Zeven medewerkers, waaronder de Oxfam-leider voor Haïti, moesten eerder al vertrekken vanwege het schandaal. In Tsjaad was het tot soortgelijke incidenten gekomen. Berichten daarover eerder dit jaar veroorzaakten een hoop onthullingen over wangedrag bij andere hulporganisaties. Goldring heeft stappen ondernomen om van Oxfam een ​​veilige en respectvolle plek te maken voor iedereen die in contact komt met de organisatie, schreef hij.

Respect

“Na de zeer openlijke bekendmakingen van Oxfams tekortkomingen in het verleden, hebben we onze inspanningen verdubbeld om ervoor te zorgen dat Oxfam een veilige en respectvolle plek is voor iedereen die contact met ons heeft”, zei Goldring in een verklaring. “We leggen nu een stevige basis voor herstel, ik ben persoonlijk volledig toegewijd om deze fase er doorheen te krijgen. Nu is het tijd om het vertrouwen van het publiek terug te winnen. Voor deze taak is een nieuwe baas nodig.”

Lees ook
Adjunct-directeur Oxfam stapt op na seksschandaal in Haïti

Scheve vergelijking

Goldring, die sinds 2013 aan het roer staat van Oxfam in het Verenigd Koninkrijk, kreeg ook zware kritiek voor een scheve vergelijking in het schandaal. Hij zei in een interview met de krant The Guardian dat zijn organisatie werd aangevallen alsof ze ‘baby’s in hun kribben had vermoord’. Critici beschuldigden hem ervan het schandaal te bagatelliseren. “Ik stond onder stress”, verklaarde Goldring later zijn gedrag en verontschuldigde zich.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser