Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ouders krijgen drie jaar cel voor mishandeling en verwaarlozing zoon (8)

Ouders krijgen drie jaar cel voor mishandeling en verwaarlozing zoon (8)

Een man en vrouw (35) zijn veroordeeld tot drie jaar cel, omdat zij hun toen achtjarige zoon hebben opgesloten, mishandeld en verwaarloosd. 

| Marlie van Zoggel

De zaak kwam aan het licht toen het kind op een camping in Winterswijk tenten inliep, op zoek naar eten.

Tiewraps

De jongen werd midden in de nacht gevonden in de voortent van een Nederlands gezin. Hij was naakt, sterk vermagerd en had verschillende verwondingen op zijn polsen en enkels. Die verwondingen waren ontstaan toen zijn ouders hem met tiewraps vastsnoerden. Ook werd de jongen geschopt en opgesloten in een kist.

Verwaarlozing

De rechtbank heeft de ouders schuldig bevonden aan mishandeling, vrijheidsberoving en verwaarlozing van het kind. De ouders zijn afkomstig uit Duitsland, maar hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Hoewel de rechtbank aanwijzingen heeft dat het kind langer werd mishandeld, moest het zich beperken tot de zeven weken in deze strafzaak. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar geëist.

Pleeggezin

Het gezin telde naast de jongen nog twee andere kinderen. Zij zijn met zijn drieën ondergebracht in een pleeggezin. Volgens de officier gaat het goed met het slachtoffer.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser