Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Oud-burgemeester Molenbeek: 'Beleid was niet te laks'

Oud-burgemeester Molenbeek: 'Beleid was niet te laks'

De oud-burgemeester van het Belgische Molenbeek, Philippe Moureaux, ontkent dat zijn beleid te laks was, maar geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt.

| Emma van Kronenburg

Hij had zich meer met de jongeren in de omstreden Brusselse gemeente moeten bezighouden, zei hij zondag op de Belgische televisie.

Verwijt
Moureaux was van 1992 tot 2012 burgemeester van Molenbeek. Eerder deze week verweten de Antwerpse burgemeester Bart de Wever en rector van de KU Leuven Rik Torfs hem laksheid uit electoraal gewin. Maar Moureaux ontkent dat. Hij ziet geen verantwoordelijkheid tegenover de geradicaliseerde jongeren in zijn gemeente, zoals de broers Brahim en Salah Abdeslam, die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs. Volgens Moureaux is de macht van een burgemeester relatief.

Wel fouten gemaakt
Hij geeft wel toe dat hij fouten heeft gemaakt. Ik heb me veel met de jongeren beziggehouden, maar niet genoeg. Ik had meer moeten doen.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser