orkaan irma

Vijf doden door defecte airco in Florida, totaal aantal doden Irma nu 69

Vijf doden door defecte airco in Florida, totaal aantal doden Irma nu 69

Vijf bewoners van een verpleeghuis in Miami zijn om het leven gekomen door een defecte airconditioning. De stroom was uitgevallen toen orkaan Irma over Florida trok.

| Kirsten Zijderveld

Door de stroomuitval raakte de apparatuur van slag en ontstond er gasvorming.

Lees ook
Vader laat dochter (van 19 maanden) buiten achter tijdens orkaan Irma

Dodental verhoogd
Toen de brandweer bij het verpleeghuis aankwam waren er al twee mensen overleden. Drie anderen stierven later in een ziekenhuis. De politie onderzoekt of er sprake is van verwijtbare nalatigheid. Er werden vandaag 120 inwoners van de inrichting geëvacueerd. Het drama heeft het totale aantal doden door toedoen van de orkaan Irma verhoogd tot zeker 69.

Koolstofmonoxidevergiftiging
Ergens anders in Florida, in de stad Orlando, overleden drie mensen door koolstofmonoxidevergiftiging. Twee van hen waren minderjarig. Ze overleden nadat een draagbare gasgenerator te lang aanstond in een woning.

Geen stroom
In de Verenigde Staten kwamen in totaal zeker 26 inwoners van Florida en naastliggende staten om het leven als gevolg van Irma. In het Caribisch gebied kwamen zeker 43 mensen om. Eerder vandaag werd bekend dat zeker een kwart van de huizen op de eilandengroep Floriday Keys is vernietigd en dat 65 procent zware schade opliep. Miljoenen Amerikanen in het zuiden van de VS zitten nog zonder stroom.

NIEUWS | BUITENLAND | ORKAAN IRMA

Bron: ANP / NU.nl | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer orkaan irma

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser