orkaan irma

Eindstand actie voor Sint-Maarten bekend: ruim 13,3 miljoen euro

Eindstand actie voor Sint-Maarten bekend: ruim 13,3 miljoen euro

De actie voor Sint-Maarten heeft ruim 13,3 miljoen euro opgeleverd. Deze eindstand werd gisteravond op televisie bekendgemaakt tijdens de actiedag Nederland helpt Sint-Maarten.

| Boris Lemereis

De teller kwam uiteindelijk uit op 13.348.158 euro.

Lees ook
‘Het duurt maanden, misschien wel jaren, voordat Sint-Maarten weer is opgebouwd’

Aandacht
Zowel publieke als commerciële radio- en tv-zenders besteedden vrijdag volop aandacht aan de gevolgen van orkaan Irma, die vooral Sint-Maarten zwaar trof. Op Saba en Sint-Eustatius is ook schade, maar aanzienlijk minder.

Liep flink op
Het bedrag liep door de actiedag flink op. Voorafgaand aan de actiedag stond de teller op 5,2 miljoen euro. Rond 20.30 uur bedroeg het opgehaalde bedrag nog 8,9 miljoen euro.

‘Geweldige opbrengst’
Het geld gaat naar giro 5125 van het Rode Kruis, dat het gebruikt om mensen op de getroffen eilanden van eerste levensbehoeften te voorzien. “Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst”, reageerde Rode Kruis-directeur Gijs de Vries. “Nederland staat vandaag schouder aan schouder voor de slachtoffers van die allesverwoestende orkaan.”

Bekende Nederlanders
De hele actiedag was in Hilversum een belpanel met Bekende Nederlanders in touw om giften die binnenkwamen op giro 5125 te noteren. Irene Moors, bijvoorbeeld. “Ik sprak met mensen die vandaag jarig waren en heel hun verjaardagsgeld weggaven. En kindjes die hun spaarpot hadden geleegd en van wie de ouders het bedrag naar boven hadden afgerond tot een mooi getal”, zei ze.

Blijf storten
Het Rode Kruis benadrukt dat na de landelijke actiedag nog steeds acties in het land bezig zijn. “En mensen kunnen voorlopig nog blijven storten. Er is nog veel meer nodig om de inwoners van Sint-Maarten na de verwoestende orkaan te helpen.”

NIEUWS | ORKAAN IRMA

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer orkaan irma

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser