orkaan irma

Benefietavond voor slachtoffers Harvey en Irma in VS levert meer dan 44 miljoen op

Benefietavond voor slachtoffers Harvey en Irma in VS levert meer dan 44 miljoen op

In de Verenigde Staten werd gisteravond een benefietavond gehouden voor de slachtoffers van orkaan Harvey en Irma. Een hele groep beroemdheden werkte aan de ‘Hand in Hand’-actie mee.

| Kirsten Zijderveld

De actie heeft nu toe meer dan 44 miljoen dollar (37 miljoen euro) opgeleverd.

Lees ook
Vijf doden door defecte airco in Florida, totaal aantal doden Irma nu 69

Bedrag bleef stijgen
De tv-uitzending van een uur werd gepresenteerd door Jamie Foxx. Toen werd er al 14 miljoen dollar opgehaald, en in de uren daarna steeg het bedrag door donaties via de telefoon en online tot 44 miljoen.

Opwarming van de aarde
In de speciale televisie-uitzending kwamen veel Hollywoodsterren voorbij, zoals George Clooney, Justin Bieber, Beyoncé, Leonardo DiCaprio en Hilary Duff. Een aantal van hen liet zich tijdens een korte speech kritisch uit over klimaatverandering en de opwarming van de aarde.

Stevie Wonder
“Iedereen die gelooft dat de aarde niet aan het opwarmen is, moet wel blind zijn… of niet erg slim”, zei Stevie Wonder, die tijdens de show Lean On Me van Bill Withers vertolke. Daarnaast waren er onder meer optredens van Usher en Blake Shelton. Zij speelden het nummer Stand By Me. Luis Fonsi, bekend van de zomershit Despacito, zong samen met singer-songwriter Tori Kelly Hallelujah van Leonard Cohen.

Scooter Braun
De organisatie van de inzamelingsactie, die werd gehouden in Los Angeles, New York en Nashville, was in handen van Scooter Braun, de manager van Ariana Grande en Justin Bieber. Hij was ook de drijvende kracht achter het One Love Manchester-benefietconcert na de aanslag na afloop van een concert van Ariana in mei.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | ORKAAN IRMA

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer orkaan irma

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser