Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Opnieuw opstootjes bij Sinterklaasintochten, Amsterdam en Utrecht geen problemen

Opnieuw opstootjes bij Sinterklaasintochten, Amsterdam en Utrecht geen problemen

Na meerdere opstootjes en arrestaties tijdens de Sinterklaasintocht gisteren, was het ook vandaag raak. In Tilburg arresteerde de politie 48 mensen.

| Yara Mureau

Die mensen waren onderweg naar een locatie waar tegenstanders van Zwarte Piet zich ophielden.

Opstootjes

De pro-Zwarte Piet-demonstranten werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Daarna zijn ze per bus overgebracht naar het politiebureau. Zij zitten allemaal nog vast. De intochten in Amsterdam en Utrecht zijn zonder problemen verlopen.

Landelijke intocht

Gisteren verliep de landelijke intocht in Zaanstad goed, maar was er onder andere geen fijne sfeer in Leeuwarden, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. In de Brabantse stad werden tegenstanders van Zwarte Piet bekogeld met eieren en bier. De politie heeft daar zes mensen aangehouden, en ook in de andere steden waren arrestaties.

Lees ook
Minister over rellen Sinterklaasintocht: ‘Daders kunnen rekenen op vervolging’

‘Dit hoort niet’

Vanochtend werd bekend dat vier van de zes mensen uit Eindhoven zijn vrijgelaten. Twee hebben de nacht doorgebracht op het politiebureau, maar zij worden later vandaag vrijgelaten. Minister Ferd Grapperhaus liet vanochtend weten dat de overtreders op vervolging kunnen rekenen. “Dit hoort niet in onze samenleving”, zei hij.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser