Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Politie doet dringende oproep aan jongeren: 'Stop met sexting'

Politie doet dringende oproep aan jongeren: 'Stop met sexting'

Het levert alleen maar ellende en gedoe op: sexting, oftewel het onderling uitwisselen van pikante foto’s en video’s. Het aantal gevallen van uitgelekte naaktbeelden van minderjarigen explodeert.

| Martine Schut

Daarom roept de politie jongeren op om ermee te stoppen.

Chanteren

Dit jaar meldden elke dag al minstens drie slachtoffers zich bij de politie. De foto’s en video’s kunnen worden gebruikt om de persoon van wie ze zijn mee te chanteren. Slachtoffers moeten soms meer foto’s sturen, seksuele handelingen verrichten of geld overmaken, anders maken de chanteurs de naaktfoto openbaar.

Advies

Het leed is zo groot, dat de politie met dit opmerkelijke advies komt. Meestal worden dit soort adviezen aan andere partijen overgelaten. Tot nu toe werd geadviseerd sexting in een vertrouwde omgeving plaats te laten vinden, maar dat advies is dus niet genoeg.

Zelfmoord

In een opwelling verzonden beelden zorgen ondertussen voor grote consequenties onder minderjarigen. Veel slachtoffers krijgen na het uitlekken te maken met ernstige psychische problemen en overwegen zelfs zelfmoord. De oproep van de politie is nu dus hard nodig.

Zelf hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 en 113.nl.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN

Bron: ANP/Politie | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser