opmerkelijk

Ontvoerd model doet haar bizarre verhaal: 'Ik zou aan de tijgers gevoerd worden'

Ontvoerd model doet haar bizarre verhaal: 'Ik zou aan de tijgers gevoerd worden'

Het Britse fotomodel dat afgelopen weekend in het nieuws kwam omdat ze werd ontvoerd en te koop werd aangeboden op het dark web, heeft nu een boekje opengedaan.

| Tim van Erp

Aan de Britse roddelkrant The Sun vertelt ze hoe ze doodsangsten heeft uitgestaan.

Lees ook
Poolse man ontvoert Brits fotomodel en dreigt haar te veilen op internet

Niet-bestaande fotoshoot
Het model in kwestie, Chloe Ayling (20), was naar Milaan gereisd omdat ze was geboekt voor een fotoreportage. Bij de studio werd ze echter gedrogeerd en in een kofferbak naar een dorp in de buurt van Turijn gebracht, zo werd enkele dagen geleden bekend. Haar ontvoerder zou hebben geëist dat de agent van de vrouw 300.000 dollar (circa 260.000 euro) losgeld betaalde. Als dat niet gebeurde, zou ze via een obscure internetsite te koop worden aangeboden.

Vervoerd in een tas
Chloe, wiens naam eerder uit de pers werd gehouden, verklaart nu te zijn vervoerd in een tas en dagenlang vast te zijn gehouden in het Italiaanse bergdorpje. Haar handen en enkels waren daarbij vastgebonden en haar mond was dichtgeplakt met tape. Door een klein gaatje in de tas kon zij adem blijven halen, zo zegt ze. Haar ontvoerders hadden haar bovendien uitgekleed: ze droeg alleen nog haar ondergoed.

Tijgervoer
“Ik vreesde iedere seconde voor mijn leven”, vertelt Chloe, die uiteindelijk zes dagen heeft vastgezeten. “De man zei dat hij in de afgelopen vijf jaar meer dan elf miljoen pond had verdiend. De meisjes die hij verkoopt, minstens drie per week, gaan naar Arabische landen.” Volgens het model geven de kopers de meisjes door aan iemand anders wanneer ze uitgekeken raken. Als ook deze ontvangers hun interesse verliezen, worden de slachtoffers aan de tijgers gevoerd.

Zoontje als redding
Chloe zegt dat ze door haar Poolse ontvoerder vrij werd gelaten nadat ze had verteld moeder te zijn van een zoontje van twee jaar oud. De man bracht haar daarop naar het Britse consulaat. Later is hij opgepakt. Verschillende mensen twijfelen aan Chloe’s verhaal, onder meer omdat ze vlak vóórdat hij werd opgepakt, met haar ontvoerder zou zijn gespot in een winkelcentrum. Volgens Chloe deed ze een poging hem te verleiden om te kunnen ontsnappen. Haar advocaat noemt de mensen die haar verhaal in twijfel trekken “kwaadaardig”.

Bewaren

Bewaren

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: The Sun | Foto: Instagram Chloe Ayling

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser