Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Meilan (11) is vegan en wil een vega-burger in haar Happy Meal

Meilan (11) is vegan en wil een vega-burger in haar Happy Meal

Zeg je McDonald’s, dan zeg je hamburger. Zo ook Meilan (11). Maar, omdat ze veganist is, wil ze graag de veggieburger in haar Happy Meal. En dat mocht niet van McDonald’s.

| Lianne Marije Sanders

Dus startte Meilan een petitie. Want extra frietjes, daar zit ze niet op te wachten.

Lees ook
McDonald’s gaat aan huis bezorgen in 2017

Doe mij gewoon die groenteburger
Een portie friet erbij kon ze namelijk wél krijgen toen ze vroeg om een veggieburger in haar Happy Meal. Frietjes, dat kent het kassasysteem van de fastfoodketen en da’s dus makkelijk in te voeren. Maar een groenteburger zit er niet in. Daar werd Meilan, die al sinds haar vierde veganistisch eet (geen vlees of vis dus en ook geen melk, honing of eieren), niet zo vrolijk van. Ze startte een petitie en verzamelde meer dan 1.500 handtekeningen.

Langs de Mc(Drive)
De organisaties Wakker Dier en Viva las Vega’s steunden de actie van Meilan en deelden het op social media. Toen ging het rap met de handtekeningen. McDonald’s heeft nog geen concrete oplossing geboden, maar het meisje mag wél langskomen om de petitie te overhandigen.

SNACKS | OPMERKELIJK

Bron: Kidsweek

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser