Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Gevalletje 'hoe dan?' Artsen halen 27 lenzen uit oog Britse vrouw

Gevalletje 'hoe dan?' Artsen halen 27 lenzen uit oog Britse vrouw

Mensen met een zwakke maag: niet verder lezen. In Groot-Brittannië deden artsen namelijk een nogal, euh, onhygiënische vondst in het oog van een lenzendrager.

| Lisa Koetsenruijter

Daarin waren maar liefst 27 (!) lenzen achtergebleven.

Lees ook
Lenzendrager Sigrid verloor haar oog door parasiet in kraanwater

Bizarre vondst
De Britse vrouw van 67 was al ongeveer de helft van haar leven vaste drager van maandlenzen, maar bezocht nooit echt een opticien voor controles. In het Solihull ziekenhuis in de buurt van Birmingham zou ze geopereerd worden aan haar ogen. In de voorbereiding daarop vonden oogartsen de lenzenophoping: een klompje van zeventien aan elkaar geplakte contactlenzen werd eerst uit haar oog gehaald, en later nog eens tien stuks meer.

Onwetend
Door de ontdekking moest haar operatie worden uitgesteld, aangezien de achtergebleven lenzen het risico op een infectie aanzienlijk hadden verhoogd. In het British Medical Journal was er recent aandacht voor de zaak, die zich in november afspeelde. De betrokken oogarts vertelt: “De vrouw had niet door dat de lenzen waren achtergebleven. We spraken haar twee weken na de verwijdering, en ze gaf aan dat haar ogen nu wel een stuk comfortabeler voelden.”

Beeldbewijs
Wij werden licht misselijk van dit verhaal – en vroegen ons af hoe je zoveel lenzen zomaar, in je oog nota bene, kunt kwijtraken. En waren stiekem wel benieuwd naar beeld van de vondst. Dat toont The Sun ‘gelukkig’ hier.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | GEZOND

Bron: The Sun | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser