opmerkelijk

Eigenaar van Amsterdamse kelder van drie ton vindt de ophef maar gek

Eigenaar van Amsterdamse kelder van drie ton vindt de ophef maar gek

Zat half Twitterend Nederland zich maandag nog te verkneukelen om de Amsterdamse benedenwoning van 28 vierkante meter die voor bijna drie ton te koop staat, vindt de eigenaar al die ophef maar vreemd.

| Lianne Marije Sanders

Want ja, als je in ’t centrum wil wonen met een toilet van marmer, dan kost dat wat hè?

Lees ook
Twitter spot Funda-‘koopje’: Amsterdamse kelder van 28 m2 voor 275.000 euro

Hartstikke hoge parkeerkosten
Gert, de eigenaar van de woning, vertelt aan AT5 dat-ie de vraagprijs helemaal niet zo gek vindt en daarom ook niet begrijpt waarom er zoveel ophef over z’n kelder, eh, souterrain is. “Wat mensen niet weten, is hoe duur het is om een appartement te renoveren in hartje centrum, vooral als je in een straat woont waar auto’s geen toegang hebben na elf uur. Als mensen bij mij komen klussen, ben je alleen al 60 euro per dag kwijt aan parkeerkosten. En het duurt heel lang.”

Maar dan heb je ook wat
Wat we natuurlijk ook niet mogen vergeten, is dat je er voor de vraagprijs ook al die designmeubels bij krijgt. Gert zoekt kopers die eenzelfde levensstijl hebben als hijzelf: “Ik zoek mensen die van mooie dingen houden en wat meer te besteden hebben. Zo ben ik ook. Ik heb een dure smaak.”

Het zat Gert gewoon allemaal niet mee
Maar naast de designmeubels en de renovatie, inclusief marmeren tegels uit Turkije, dragen ook de keren dat Gert pech had bij aan de vraagprijs van 275.000 euro. Zijn stulpje stroomde eerder maar liefst twee keer vol met water. Eén keer na een gigantische regenbui én een keer door een verbouwing bij de buren. En dat is in de papieren gelopen. Of-ie de woning voor dit bedrag wel kwijtraakt? Daar maakt Gert zich niet zo druk om: “Het is heel simpel. Ik heb erin geïnvesteerd en weet dat het vroeg of laat wordt verkocht. Ik ga het niet weggeven. Ik heb er zoveel energie en geld in gestopt. En ook heel veel pech gehad.”

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: AT5 | Foto: Google Maps

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Meest gelezen

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Meer opmerkelijk

Please update your browser