Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Emoties lopen hoog op tijdens escalerende burenruzie over appeltjesgroen huis

Emoties lopen hoog op tijdens escalerende burenruzie over appeltjesgroen huis

Je huis zalmroze of turquoise verven is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Maar de 82-jarige Ineke van Amersfoort uit Den Helder houdt wel van een beetje kleur. 

| Anna Botic

Ineke maakt het nu volgens haar buren en de gemeente wel héél bont: toen zij besloot dat het tijd werd voor een appeltjesgroen huis, was voor hen de maat vol.

Pasteltinten

De buurtbewoners en de gemeente verplichten haar om het huis in een andere kleur te schilderen. Zij vinden appeltjesgroen niet in het karakter van de wijk passen. Van Amersfoort denkt daar anders over en houdt stug vol: “Het moeten volgens hen lichtere kleuren zijn, pasteltinten. De andere huizen in de buurt hebben dat ook niet”, vertelt ze terwijl ze naar een foto wijst. Het kiekje maakt in een oogopslag duidelijk dat verschillende huizen een kleurrijk uiterlijk hebben.

Lees ook
Kinky burenruzie in Scheemda krijgt sappig vervolg in ‘De Rijdende Rechter’

Groene gloed in woningen

Buurtbewoners geven aan last te hebben van de ‘in het oog springende’ kleur. Eén buurman heeft zelfs last van een groene gloed in zijn badkamer. Toch klinken er ook steunbetuigingen uit de wijk, van de zogeheten liefhebbers van het groene huis. Zoals haar overburen, van wie ze recentelijk een kaartje ontving met de woorden: “Wij vonden alle kleuren die je hebt gekozen heel vrolijk.” Van Amersfoort deelt deze mening: “Ik hou gewoon van kleur en appelgroen is een frisse kleur,” vertelt ze NH Nieuws.

VIDEO'S | NIEUWS | OPMERKELIJK | LEKKER KIJKEN

Bron: NH Nieuws | Foto: NH Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Chantal WittemanChantal Witteman

Wat een gejank om niks. Laat die buren in het nieuwe jaar als goede voornemen nemen dat ze zich alleen druk maken om dingen die echt erg zijn.

Hubert VanWingaardenHubert VanWingaarden

Hulde aan Ineke van Amersfoort! Een voorbeeld voor heel Nederland! Dit zouden er meer moeten doen! De welstandscommissies zijn in Nederland behoorlijk doorgeslagen door zich zelfs te gaan bemoeien met kleurgebruik. In deze oersaaie calvinistische kneuterigheid past ook nog wel een geel huis, een paars huis, een blauw huis, een roze huis, een rood huis en een oranje huis! Buren, pak de kwast en zet hem op! Dan zou dit zomaar eens de mooiste wijk van Nederland kunnen worden! Dan schijnt de zon zelfs als het volledig bewolkt is!

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser