Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Beelden van geslacht konijn zorgen voor rel op Twitter

Beelden van geslacht konijn zorgen voor rel op Twitter

Konijn at mijn peterselie op, ik eet het konijn op, tweette de Britse schrijfster Jeanette Winterson, mét foto’s. Dat had ze beter niet kunnen doen: nu is ze het middelpunt van een mediastorm.

| Eline van der Haar

De schrijfster twitterde in geuren en kleuren hoe ze een konijn ving in haar tuin, doodde, vilde en opat. Haar fans reageren geschokt.

Ze gaat nog even door
Bij het zien van het gevilde konijn krijg je al de rillingen, maar Winterson gaat nog even door. Zo zijn er ook foto’s te zien waarop haar kat de ingewanden met smaak opeet.

Je maakt me misselijk
De schrijfster heeft inmiddels flink wat volgers verloren. Zo schreef iemand: Voor ik je ontvolg, wil ik dit zeggen: je maakt me misselijk. Nooit lees ik nog een woord dat jij hebt geschreven. Rust in vrede, konijntje.

Collega’s zijn ook boos
Ook collega Arthur Japin liet van zich horen. Jeanette Winterson, die ik altijd zo bewonderd heb, kan de laatste week alleen nog maar opgeven over het konijntje dat ze eigenhandig heeft gevangen, gedood, gevild en opgegeten… Voor ik haar ontvolgde, schreef ik: ‘Als je per se iets moet doden, is het dan nodig om er de hele dag zo over op te scheppen?’ Wat bezielt die vrouw?

Zijn we nu niet hypocriet?
Toch is het misschien een beetje hypocriet van ons, vindt Winterson. Ze schreef dat we wel vlees uit de supermarkt eten, maar steigeren bij het zien van een foto van een dier dat met de hand werd gedood.

Schermafbeelding 2014-06-19 om 11.48.47

Schermafbeelding 2014-06-19 om 11.48.37

Schermafbeelding 2014-06-19 om 11.48.19

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: Algemeen Dagblad | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

TessTess

Het idee dat ze een konijn slacht, wat zijn hele leven een goed leven gehad heeft, vind ik prima, maar foto's ervan online zetten vind ik persoonlijk een ander verhaal...

Vanessa de Jong-KountulVanessa de Jong-Kountul

Misschien niet echt smaakvol maar als alle carnivoren voor hun eigen vlees moesten zorgen waren er meer vegetariërs. Ik zou denk ik alleen kip en vis eten. Een koe of varken de strot afsnijden zou me denk ik niet lukken

JetJet

Wat een nonsens, beter een konijn eten wat een goed leven heeft gehad, dan een goedkoop stukje vlees uit de supermarkt, van dieren uit megastallen ed die het daglicht niet eens zien! Hoe hypocriet! Nederlanders willen vooral niet zien waar hun stukje vlees vandaan komt... Ik vind dat deze vrouw prima handelt, zelfs de organen e.d. gooit ze niet weg maar geeft ze aan de kat.

LisaLisa

Iedereen die dieren eet draagt hier aan bij! Alleen sluit iedereen zijn ogen voor de werkelijkheid: de vlees industrie is nog vele malen erger dan dit! Dit konijn heeft waarschijnlijk nog een goed leven gehad. Super hypocriet wat mij betreft.

irenairena

vies wijf,maar ik geloof in karma.

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser