Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Amerikaans echtpaar verwelkomt veertiende kind en het is wéér een jongen

Amerikaans echtpaar verwelkomt veertiende kind en het is wéér een jongen

Deze week zijn de Amerikaanse Jay en Kateri Schwandt ouders geworden van hun veertiende (!) kindje. Na dertien jongens werd er vurig gehoopt op beschuit met roze muisjes, maar het bleek… opnieuw een jongetje.

| Justine Wouterson

Het ventje, wiens naam de ouders nog niet bekendgemaakt hebben, is vijf dagen te vroeg geboren, weegt 3700 gram en is 53 centimeter lang.

Lees ook
Deze Britse familie heeft twintig kinderen

In de lijn der verwachting

Hoewel Kateri en Jay dolgelukkig zijn met het nieuwste gezinslid, kunnen we best begrijpen dat ze het bijzonder leuk hadden gevonden om nu eindelijk een keer een meisje te verwelkomen in de familie. Toch waren ze al enigszins voorbereid op de komst van weer een jongen.

‘We durfden er niet meer naar te vragen’

In eerdere interviews met de ouders lieten zij weten bij hun eerste kinderen nog wel gevraagd te hebben naar het geslacht. Omdat er maar jongens bleven komen, durfden ze de verloskundige uiteindelijk niet meer te vragen of het een jongetje of meisje werd. ‘Ik zou nu dolgraag een dochtertje krijgen, maar waarschijnlijk zit het er gewoon niet in’, voorspelde Jay afgelopen februari juist.

Lees ook
Waarom deze moeder van 19 kinderen vindt dat er meer grote gezinnen zouden moeten zijn

Hoe meer zielen…

Kateri weet dat zulke aantallen kinderen tegenwoordig niet alledaags zijn, maar is dol op een groot gezin. Zelf komt ze ook uit een gezin met veertien kinderen. De oudste zoon van het stel is al in de twintig.

Jay, Kateri en de rest van het gezin in 2016, toen nog met dertien kinderen:

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | BABYNIEUWS

Bron: CBS News | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser