Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Alexis (37) heeft negen zoons, en is voor de tiende keer zwanger

Alexis (37) heeft negen zoons, en is voor de tiende keer zwanger

De Schotse Alexis Brett (37) en haar man David (42) hebben negen zoons. Nu is Alexis opnieuw zwanger. En het wordt een…

| Boris Lemereis

Jep, het wordt weer een jongetje.

Lees ook
Moeder van zes (ja zés) kinderen en een pittige baan. Zo doet ze dat

Immuun
Het was nooit een plan van het stel om zo veel kinderen te krijgen, vertellen ze aan The Mirror. Alexis gebruikte bijvoorbeeld altijd anticonceptie. “Maar daar lijk ik immuun voor te zijn. Of ik nou de pil slikte of een spiraaltje had, ik werd elke keer weer zwanger.”

Een heleboel zoons
Alexis en David leerden elkaar in 1998 kennen tijdens hun werk aan de spoorwegen. Zij was hostess, hij conducteur. Drie jaar later was Alexis zwanger van hun eerste zoon, Campbell (nu 15). Acht maanden na de bevalling trouwde het stel, en niet veel later kwam Harrison (nu 13) ter wereld. Daarna volgden Corey (11), Lachlan (9), Brodie (7), Brahn (6), Hunter (4), Mack (3) en Blake (1).

Alles verandert
De grootste stap was die van twee naar drie kinderen, zegt Alexis. “Dan moet je alles veranderen. De auto, de rituelen van het slapengaan, de vakanties. Het maakt eigenlijk geen verschil als je van vier naar tien gaat: de chaos blijft ongeveer op hetzelfde niveau.”

Steriliseren
Het stel heeft bijna een heel voetbalelftal, maar zover gaat het niet komen. Na de zwangerschap is Alexis van plan zich te laten steriliseren. “Ik heb pijn aan mijn heupen. Ik denk dat mijn lichaam zegt dat het genoeg is geweest. En daar geef ik het geen ongelijk in.”

Lees ook
‘Super, ultra, megalieve mama’: 5 x jullie kinderen op WhatsApp

Boodschappenlijstje
Het is trouwens geen goedkope hobby. Negen jongens betekent ook: negen grootverbruikers. Het wekelijkse boodschappenlijstje van Alexis en David omvat onder andere: 8 dozen ontbijtgranen, 14 broden, 90 zakken chips, 20 appels, 20 bananen, een kilo pasta, twee flessen shampoo en een tube tandpasta. Gezamenlijk neemt het gezin ongeveer 80 douches en worden er 20 wasjes gedraaid.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BABYNIEUWS

Bron: Mirror | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser