Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Na twintig afwijzingen vond dit meisje (2) met downsyndroom eindelijk een nieuw thuis

Na twintig afwijzingen vond dit meisje (2) met downsyndroom eindelijk een nieuw thuis

De Italiaanse Alba (2) werd kort na haar geboorte afgestaan door haar moeder, maar het vinden van adoptieouders bleek niet eenvoudig. Totdat ze werd voorgesteld aan Luca Trapanese..

| Marlie van Zoggel

De alleenstaande man (41) is sinds vorig  jaar de trotse vader van het meisje en schreef daar een boek over.

Droom

Trapanese wilde al heel lang vader worden, maar de kans dat zijn droom werkelijkheid zou worden slonk toen zijn toenmalige partner en hij na elf jaar uit elkaar gingen. In het katholieke Italië is het moeilijk om als alleenstaande man en homo in aanmerking te komen voor adoptie.

Aangepaste wet

Begin 2017 werd de wet aangepast en kreeg Trapanese de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor het adopteren van ‘probleemkinderen’, doorgaans kinderen met een beperking of gedragsproblemen. Daar schrok de Italiaan niet voor terug. Trapanese was jarenlang betrokken bij de kerk in Napels, waar hij zieke en gehandicapten kinderen begeleidde en had dus de nodige ervaring.

Alba

Trapanese was dan ook vastbesloten toen hij werd gebeld over Alba. Een meisje van dertig dagen oud, dat was afgestaan door haar moeder en al door meer dan twintig gezinnen was afgewezen. Hij reed direct naar het ziekenhuis om haar op te halen. Sindsdien zijn de twee niet meer van elkaars zijde geweken.

View this post on Instagram

Buon 2019❤

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on

 

Lees ook
Elisabeths zoon heeft het downsyndroom: ‘Het is speciaal en normaal tegelijk’

Geboren voor jou

De kersverse vader deelt via social media regelmatig updates over zijn bijzondere gezin. Ook schreef hij een boek Nata per te, wat in het Nederlands Geboren voor jou betekent. Door zijn verhaal te delen hoopt Luca een positieve bijdrage te leveren aan de discussie over adoptierechten.

View this post on Instagram

Come fa la mucca???ecco...🐄🐄🐄

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on

View this post on Instagram

Io e Alba e la nostra prima poppata

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on

NIEUWS | L'HOMO. | OPMERKELIJK | BUITENLAND | HADDEN WE HET OVER

Bron: BBC | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sofie LSofie L

Mooi!!

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser