Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Opleidingsinstituut ITvitae wil juíst mensen met autisme opleiden tot ICT'er

Opleidingsinstituut ITvitae wil juíst mensen met autisme opleiden tot ICT'er

Duizenden jongeren met autisme zitten vaak thuis zonder diploma of baan. Opleidingsinsituut ITvitae wil daar verandering in brengen.

| Yara Mureau

Directeur Frans de Bie legt aan AD uit waarom het onbegrijpelijk is dat deze mensen thuis zitten.

Lees ook
Anthony (24) is beperkt en wil heel graag werken, maar krijgt maar geen baan

ITvitea
In een klooster in Amersfoort leidt ITvitae mensen met autisme op tot specialist op het gebied van computertechnologie. Na die opleiding worden de afgestudeerden begeleid naar een baan. Een groot voordeel van de opleiding is dat de deelnemers ‘onder gelijken’ zijn en daardoor zichzelf kunnen zijn. “Onze doelgroep telt volgens schatting van de Nederlandse Vereniging voor Autisme zo’n 25.000 mensen. Het is onbegrijpelijk dat zij thuis zitten, terwijl er tegenlijk heel veel vacatures in de ICT zijn”, aldus De Bie.

Goede focus
Mensen met autisme zijn volgens hem juist vaak ‘geknipt’ voor een baan in de ICT. Ze zijn hoog intelligent, hebben interesse in de technologie van computers en ze kunnen zich goed focussen, zodat ze zich volledig kunnen verdiepen in een onderwerp tot ze een oplossing hebben gevonden.

Mooie toekomst
Volgens De Bie kan er voor de mensen van zijn opleiding een hele mooie toekomst in de ICT liggen: “Als je iets in de cyberwereld doet, en je bent goed, dan val je op. Iemand van de opleiding werd bijvoorbeeld uitgenodigd om bij Google te solliciteren.”

Lees alles over de opleiding op AD.

NIEUWS

Bron: AD | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser