nieuws

Op zoek naar iets nieuws? LinkedIn laat je kijken zonder dat je baas het doorheeft

Op zoek naar iets nieuws? LinkedIn laat je kijken zonder dat je baas het doorheeft

Niet ontevreden met je baan, maar wel toe aan een nieuwe uitdaging? LinkedIn introduceerde geruisloos een nieuwe functie, waarmee je kunt speuren zonder dat je baas het doorheeft.

| Lisa Koetsenruijter

Disclaimer: de filters kunnen niet garanderen dat je werkgever écht niks merkt.

Lees ook
Lees en leer: de top 10 dooddoeners op LinkedIn

Geheim knopje
Zeg je professioneel plus social media, dan zeg je LinkedIn. In deze moderne tijd hét platform voor netwerken en vacatures vinden. Ook als je al gebakken zit bij een bedrijf. Dan wil je alleen niet dat je werkgever achter je speurneuzerij komt, straks gaan ze nog denken dat je weg wil. Hebben ze iets op gevonden, bij het ‘grootste professionele netwerk’: de geheime sollicitatieknop. En die houden ze expres een beetje verborgen, schrijft de Volkskrant.

Schuif open
Wil je gaan speuren? ‘Wie in de menubalk zoekt onder ‘Vacatures’ en daarna klikt op ‘Voorkeuren’ kan de schuif openzetten en opgeven voor welke functies hij of zij interesse heeft en of dat voltijd-, deeltijd- of freelancebanen moeten zijn.’ Je zit in een gunstige positie: voor wervers zijn mensen mét baan aantrekkelijk, maar lastig vindbaar.

Kleine lettertjes
LinkedIn wil met deze functie voorkomen dat je huidige werkgever ziet dat je zoekt. Maar, er is een maar: ‘We proberen met filters te voorkomen dat je werkgever of personeelswervers die voor jouw bedrijf werken die informatie zien’, zegt Raymond Hüner, directeur van LinkedIn Talent Solutions Benelux, tegen de krant. Het blijft dus oppassen geblazen. Al is Hüner zelf niet negatief over het geheime knopje: ‘Ik vind het juist goed als mijn werknemers de schuif op ‘Aan’ hebben staan. Blijf vooral op zoek naar nieuwe carrièrekansen binnen en buiten je bedrijf.’

NIEUWS | TECH

Bron: de Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser