nieuws

Dus daarom vloog een Samsung Galaxy Note 7 vaak in brand

Dus daarom vloog een Samsung Galaxy Note 7 vaak in brand

Samsung heeft bekendgemaakt wat de oorzaak is van het feit dat de Galaxy Note 7 zomaar in de fik kon vliegen: het lag aan het ontwerp van de batterijen.

| Martine Schut

Sommige accu’s waren te groot, andere te klein.

Lees ook
Samsung zendt vuurvaste doos voor gevaarlijk Galaxy Note 7

Tijdsdruk
Dat werd vandaag gemeld tijdens een persconferentie in de Zuid-Koreaans hoofdstad Seoel. Na de eerste incidenten vroeg Samsung indertijd batterij-producent ATL om vervangende accu’s te maken. Vanwege de enorme hoeveelheid en grote tijdsdruk zijn ook in die vervangende accu’s productiefoutjes geslopen, schreef The Wall Street Journal al eerder deze week.

Elk aspect
Bij het grootschalig onderzoek dat Samsung heeft laten doen, waarbij zo’n 700 onderzoekers en ingenieurs van Samsung meer dan 200.000 toestellen en meer dan 30.000 batterijen hebben geanalyseerd, werd elk aspect van de Galaxy Note 7 onderzocht.

Een enorme strop
Nu duidelijk is wat de oorzaak is, heeft het bedrijf verschillende maatregelen getroffen om nieuwe problemen te voorkomen, waaronder een 8-puntsbatterijkwaliteitscontrole (goed galgjewoord ook), aldus Samsung Mobile-president Koh Dong-Jin. De Galaxy Note 7 kende vanaf het begin al problemen. Het regende klachten en al snel kwamen er berichten dat de toestellen in brand vlogen, waarop Samsung de toestellen terugriep en consumenten een vervangend toestel aanbood. De problemen met de smartphone hebben Samsung bijna vijf miljard euro gekost.

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser