nieuws

Ook actrice Rebel Wilson deelt #MeToo-verhaal: 'Ik moest een vinger in z'n kont steken'

Ook actrice Rebel Wilson deelt #MeToo-verhaal: 'Ik moest een vinger in z'n kont steken'

En weer kan een grote naam aan de inmiddels lange lijst slachtoffers van seksueel misbruik toegevoegd worden: die van actrice Rebel Wilson.

| Martine Schut

‘Zoals jullie weten ben ik een sterk en zelfverzekerd persoon, maar ook ik heb een verhaal te vertellen’, schrijft de actrice op Twitter.

Lees ook
OM roept #metoo-slachtoffers op zich zo snel mogelijk te melden

Ongepast gedrag
Rebel vertelt de afgelopen tijd in ‘een bubbel’ te hebben geleefd vanwege opnames van een nieuwe film. Maar dat wil niet zeggen dat ze het nieuws over seksueel misbruik in Hollywood – en inmiddels wereldwijd – heeft meegekregen. Wilson heeft zelf twee keer te maken gehad met seksueel ongepast gedrag.

Uit de kamer gevlucht
‘Een man in een machtspositie vroeg mij om met hem naar zijn kamer te gaan en vroeg me vervolgens herhaaldelijk om mijn vinger in zijn kont te steken. Dat allemaal terwijl zijn mannelijke ‘vrienden’ het incident op hun iPhones probeerden te filmen. Ik zei herhaaldelijk nee en vluchtte uiteindelijk uit de kamer’, zo schrijft ze.

Schreeuwen door de telefoon
Eerder in haar carrière werd Rebel uitgenodigd in de hotelkamer van een ‘topregisseur’. Rebel op Twitter ‘Ik dacht we daar over een film gingen praten. Uiteindelijk is er gelukkig niks gebeurd, want hij werd gebeld door zijn vrouw. Ze schreeuwde door de telefoon dat ze niet blij was met het feit dat hij met actrices het bed deelde. Ik heb vervolgens de kamer meteen verlaten.’

Redelijk goed afgelopen
De actrice vertelt verder dat ze vindt dat ze geluk heeft gehad. Het had heel anders kunnen aflopen. ‘Ik weet dat mijn verhalen niet zo verschrikkelijk zijn als die van andere vrouwen en mannen, maar als je zoiets ooit hebt meegemaakt dan weet ik een beetje hoe je je voelt.’

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: Twitter | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser