nieuws

ontslag stewardess om korte coupe

ontslag stewardess om korte coupe

De 46-jarige KLM stewardess Ilse Hesselberth is na twaalf jaar trouwe dienst ontslagen omdat haar haren te kort zijn. Het is korter dan een centimeter en dat is voor de KLM te extravagant.

Ze had nooit commentaar op haar haar, totdat een collega in 2005 een klacht indiende. Volgens Hesselberth

is er op een bepaald moment een ondergrens van een centimeter vastgesteld. Ze moest met een pincet een haar uittrekken die werd langs een liniaal gelegd en deze bleek met 0,8 centimeter te kort. Tussen 2007 en 2010 kreeg ze drie officiele waarschuwingen.

Ton Scherrenberg, voorzitter van de Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel (VNC): “Ilse wist dat ze buiten de uniformvoorschriften viel. We hebben ons voor haar ingezet, maar nu de rechter de KLM in het gelijk heeft gesteld is de zaak voor ons helaas afgelopen. ” Ilse zelf zegt al sinds 1998 met haar korte koppie rond te lopen en voelt zich gediscrimineerd.

Wat vinden jullie? Heeft de KLM gelijk? En hoe zit het bijvoorbeeld met stewardessen die zulke dikke billen hebben dat ze in het omdraaien je blikje Cola van je plateautje gooien?


LINDA. bezoekers lazen ook:
knapper na bekijken mooie vrouw
helft NL’ers poetst niet twee x per dag
LINDA. zoekt de gewone man

NIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

MartinMartin

Lekker koppie Ilse !! Niets aan veranderen ! Mijn vriendin heeft een top baan en draagt het haar (welk haar ?) heel kort. Al jaren komt zij bij een oude herenkapper in Deventer.In de zomer laat ze het zonder opzetkam scheren en dan is het echt kaal. Ze vind het lekker om er zo bij te lopen. Enne.... ze krijgt veel complimenten !

N.N.

Na 3 waarschuwingen weet je wel waar je op af stevent. En wat is er handiger dan met een hoop publiciteit wegkunnen? Wie weet levert dat prachtige aanbiedingen op. Als het een keuze is dan vind ik het een hele slimme!En verder... het is 2010! Hallo!! Korte coupe, kale coupe, gesluierd, rasta. Het zal me een worst wezen. Het gaat me om de persoon er onder. Oók in een vliegtuig.

MarliesMarlies

Tja, als dat in de regels staat en je wordt er tot 3 keer toe schriftelijk op gewezen moet je niet raar staan te kijken dat er een moment is dat de KLM andere stappen onderneemt.De KLM heeft bepaalde regels aan het uiterlijk gesteld en als je als medewerker je daar niet aan wilt houden heb je altijd een keuze. Je hoeft er niet te werken......Afgezien daarvan zijn er nou eenmaal bepaalde beroepen waarbij je uiterlijk je visitekaartje is. Er moet ergens een grens worden getrokken door het bedrijf wat ze wel en niet acceptabel vinden. Nu gaat de dicussie over te kort haar, een volgende keer over dreadlocks, roze haar etc

EmEm

Misschien had Ilse bij de sellectieprocedure eerlijk moeten zeggen dat ze wel problemen heeft met uniformvoorschriften. Dit wordt namelijk gevraagd en iedereen zegt dan braaf dat ze er geen problemen mee hebben om maar aangenomen te worden.... En als ze dan eenmaal aangenomen zijn, willen ze zich er toch niet aanhouden...Je weet dat het nou eenmaal van je verwacht wordt. Enne, we hebben echt geen barbielook nodig aan boord maar dat is zeker niet bekrompen om zo over ons te denken....

BibiBibi

Kan het best begrijpen,werk zelf ook bij een groot bedrijf en daar krijg je tijdens je sollicitatie al te horen wat de regels omtrent uiterlijk, gedrag en benadering van de gast is. Zo lang het bedrijf hier vanaf het begin duidelijk in is dien je je hier aan te houden. Kun je daar niet mee omgaan dan kun je ook bij ons na 3 waarschuwingen ontslagen worden. Vind dat n bedrijf best wat eisen mag stellen.

DoDo

Excuses.....jij hebt de KLM NIET nodig

DoDo

Ilse, wij hebben het geluk gehad een paar keer met jou mee te vliegen! Kan niet anders zeggen dan dat jij een hele goede gastvrouw bent en dat jij je vak voor de gasten van KLM meer dan uitstekend verstaat. Las ergens op een blog dat jij ook modellenwerk doet, kan ik me helemaal voorstellen met zo een slank lichaam en zo'n prettige sterke uitstraling. Laat ze het bij KLM lekker uitzoeken, gooi het over een andere boeg, jij hebt de KLM nodig, zij hebben wel stewardessen als jou nodig. Hou de eer aan jezelf!! Vooral succes met alles wat je onderneemt en dat gaat je lukken.

pienpien

Raar wereldje, hoor! Maar als je voor je gevoel niet in de Barbie-mal past, waarom dan toch zo'n werkplek?

JoekiJoeki

Beste Ilse Hesselberth,Ik wil je bedanken voor de goede service op de vlucht van Curacao naar Amsterdam. Ik was 19 weken zwanger en had hele dikke, kloppende benen. Bedankt voor het kratje, je interesse en zorg! Keek vandaag naar de Wereld draait door ->mijn eerste reactie: "Kijk die aardige stewardess, huh ze is ontslagen?"

jan Heerenjan Heeren

WHAT A FUCK,SORRY DAT IK ZO REAGEER. Maar dit slaat toch nergens op!!!

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser