nieuws

'Onmenselijke omstandigheden in Nederlandse terrorismecel'

'Onmenselijke omstandigheden in Nederlandse terrorismecel'

Dit is het ochtendnieuws van dinsdag 31 oktober: producent Gijs van Dam ontkent beschuldigingen Jelle Brandt Corstius, ‘Onmenselijke omstandigheden in terrorismecel’ en blote billen Nederlandse Sterre gaan de wereld over.

| Merel Boudrie

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Gijs van Dam ontkent beschuldigingen Brandt Corstius

“We hebben in een dronken bui in bed gelegen, dat was het”. Dat zei de producent gisteren tijdens de uitzending van Pauw, waar hij met zijn advocaat Peter Plasman aan tafel zat. “We hadden gedronken aan de bar. Dat is uitgelopen op een beetje flirten en daarna belandden we in bed.” Van Dam zegt dat ze sex hebben gehad, maar er is niemand gedwongen. Ook ontkent hij Jelle te hebben gedrogeerd. Volgens Plasman heeft Brandt Corstius geen spoor van bewijs en is ‘manipulatie aantoonbaar’. Jelle deelde zijn verhaal vorige week in Trouw. Toen wilde hij niet vertellen om wie het ging. Van Dam zegt Jelle Brandt Corstius aan te gaan klagen voor smaad en laster.
(Pauw)

‘Onmenselijke omstandigheden in Nederlandse terrorismecel’

Er vinden vernederende visitaties plaats waarbij de gedetineerde volledig naakt is. Het gaat om gedetineerden die vastzitten in speciale terrorismeafdelingen in De Schie en Vught. Dat staat in een rapport van Amnesty International en het Open Justice Initiative (OSJI). Regelmatig worden gedetineerden opgesloten in eenpersoonscellen, vaak negentien tot tweeëntwintig uur per dag. Nederlandse autoriteiten hebben beloofd hervormingen door te voeren, maar deze zijn volgens de mensenrechtenorganisaties onvoldoende om de ‘ernstige mensenrechtenzorgen weg te nemen’.
(RTL Nieuws)

Honderden meldingen van discriminatie zwangere vrouwen

Volgens het College voor de Rechten van de Mens is het foute boel. In 45 dagen kwamen maar liefst 855 meldingen binnen van zwangerschapsdiscriminatie onder vrouwen in de uitzendbranche of met een flexibel arbeidscontract. Zij worden vaak illegaal ontslagen, concludeert het College na het opstellen van een eigen meldpunt. De meldingen die ze binnenkregen, zijn schrijnend, want bij de helft van de meldingen werden contracten niet verlengd, in een kwart van de gevallen werden uitzendkrachten zelfs ontslagen. Bij één op de acht meldingen werd letterlijk gezegd dat de zwangerschap de reden was voor de beëindiging van het contract.
(AD)

Kwart politiehuwelijken eindigt in scheiding
politie
Huwelijken met medewerkers van universiteiten houden daarentegen juist váák stand. Dat blijkt uit gegevens die pensioenfonds ABP vandaag naar buiten heeft gebracht. Het fonds wil dat er aandacht komt voor de afwikkeling van pensioen bij een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap. Niet alleen huwelijken waarbij één van de partners bij de politie werkt lopen stuk, ook het gemeentepersoneel blijkt niet vaak trouw te zijn tot het einde: één op de vijf ziet zijn huwelijk stranden.
(Telegraaf)

Organisatie achter Emmy’s trekt prijs Kevin Spacey in

Door beschuldigingen van seksueel misbruik gaat de oeuvreprijs aan zijn neus voorbij. Volgende maand zou de acteur een International Emmy Founders Award krijgen voor zijn carrière in de film- en televisiewereld en zijn werk als artistiek directeur van het Old Vic Theater in Londen. Maar nu hij ervan wordt beschuldigd zich als twintiger te hebben opgedrongen aan een veertienjarige, heeft de organisatie van de Emmy’s besloten de eer in te trekken. Het is niet bekend of de prijs nu naar iemand anders gaat.
(ANP)

Wereldwijde belangstelling voor billen Nederlandse Sterre (21)

Die deelt ze via Instagram en ook buitenlandse media hebben dat ontdekt. Sterre reist momenteel door Australië en op Instagram plaatst ze niet alleen foto’s van het land, maar ook (vooral) van zichzelf. Poedelnaakt. Tegen de Australische Daily Mail zegt de Hollandse dat ze wil laten zien dat naakt niet per se sexy hoeft te zijn. “Veel mensen voelen zich ongemakkelijk als ze naakt zijn. Het is echt zonde dat nog niet iedereen kan inzien dat het heel fijn is om naakt te zijn, zonder dat het gelijk seksueel hoeft te zijn.”
(Metro Nieuws)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser