nieuws

Onderzoekers optimistisch over nieuw vaccin tegen hiv

Onderzoekers optimistisch over nieuw vaccin tegen hiv

Het heeft lang op zich laten wachten: een mogelijk vaccin tegen hiv. Wetenschappelijk tijdschrift ‘The Lancet’ publiceerde het afgelopen weekend online over een onderzoek naar een nieuw vaccin.

| Stijn de Vries

Het blad spreekt over een “stap vooruit” naar een vaccin tegen hiv/aids.

Lees ook
Chris’ moeder over zijn hiv-besmetting: ‘Ik dacht: dan gaat-ie dood’

Realistisch

Hanneke Schuitemaker is hoofd vaccinontwikkeling  en “realistisch optimistisch” over het nieuwe vaccin, meldt NOS. Het vaccin blijkt na de eerste onderzoeken op gezonde mensen veilig te zijn. Het vaccin zet het eigen immuunsysteem van het lichaam flink aan het werk en dat schijnt te helpen.

Misgaan

“Natuurlijk moeten we eerst nog wel aantonen dat het vaccin mensen ook echt tegen hiv beschermt”, zegt Schuitemaker. Ze is enthousiast, maar beseft dat er nog veel mis kan gaan voor er een goed vaccin tegen hiv is. Eind juli is er een internationale aids-conferentie in Amsterdam. Daar presenteren de onderzoekers de aanvullende resultaten van hun onderzoek.

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | GEZOND

Bron: The Lancet / NOS | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser