nieuws

Onbekende beestjes in zee zorgen voor ernstige bloedingen bij Australische tiener

Onbekende beestjes in zee zorgen voor ernstige bloedingen bij Australische tiener

Op de Australische stranden dreigt mogelijk een nieuw gevaar – niet van haaien, kwallen of roggen, maar van kleine beestjes waarvan de identiteit nog niet duidelijk is.

| Gaby Boterkooper

Een zestienjarige scholier uit een voorstad van Melbourne werd afgelopen weekend na een strandbezoek naar het ziekenhuis gebracht met ernstige bloedingen aan de benen.

Lees ook
Man wordt gebeten door vechthonden en raakt zwaargewond

Zeeluizen
De artsen stelden talrijke bijtwonden vast ter grootte van speldenprikken. Pas na enkele uren kon het bloeden worden gestopt. Vermoed wordt dat het om zeeluizen gaat, maar zeker zijn de deskundigen daar niet van. Zeeluizen zijn kleine kreeftachtigen die onder andere bekend zijn van het veroorzaken van schade aan zalmkwekerijen.

Video
De vader van de scholier viste na de aanval op het strand bij Brighton tientallen kleine diertjes uit het water. Hij maakte een video waarop te zien is hoe de wezentjes op rauw vlees af gaan. De marinebioloog Jeff Weir veronderstelde dat de scholier door zeeluizen is gebeten die zich normaal in diepere wateren bevinden. Echter, parasieten-expert Thomas Cribb van de Universiteit van Queensland zei dat het “hoogst onwaarschijnlijk” is dat zeeluizen zulke zware bloedingen kunnen veroorzaken.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser