Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Omvergeblazen mensen en aanrijding met een trampoline: 'onze' storm is wereldnieuws

Omvergeblazen mensen en aanrijding met een trampoline: 'onze' storm is wereldnieuws

Gisteren stormde het in Nederland (ja, echt waar). Filmpjes, foto’s en tweets uit ons land gingen compleet viral. Oók in het buitenland.

| Yara Mureau

Vooral dat akkefietje met een trampoline op het spoor en de mensen die door de wind werden weggeblazen in Den Bosch waren internationaal ‘een ding’.

Lees ook
Een krachtige rekening: schade na westerstorm bedraagt 90 miljoen euro

Treinverkeer
Gisteren was het een grote chaos met het treinverkeer in Nederland (en dat ging vanochtend gewoon nog even door). In Alphen aan den Rijn konden bijvoorbeeld geen treinen rijden. De reden? Omdat er een aanrijding had plaatsgevonden met een trampoline. Ja, met een trampoline.

Internationale media
En dat voorval haalde de internationale media. Zo schreef The Washington Post het volgende: ‘Treinen hadden ook te maken met de storm. Er waren veel vertragingen en annuleringen, waaronder tussen de steden Gouda en Alphen aan den Rijn, als gevolg van een botsing met een trampoline.’ The Washington Post was niet de enige. Ook The Independent schreef erover. ‘Door de storm was er een verstoring met de trein tussen Gouda en Alphen aan de Rijn, omdat er een trampoline op het spoor lag. Er raakte niemand gewond.’ En ook The Standard, ABC News en The Irish Time pakten het nieuws op.

Den Bosch
Ook het filmpje uit Den Bosch, waarin een man en vrouw letterlijk omvergeblazen werden door de wind, ging het internet over. Op CNN, Reddit, en The Weather Channel plaatsten de video en er keken miljoenen mensen naar. Voormalig stuntman Gerard Wilenga denkt echter dat we voor de gek zijn gehouden met het filmpje. “Ik denk dat het in scène is gezet”, vertelt hij aan het AD.

 

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Washington Post, The Independent, ABC News | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser