nieuws

Oma Trien is boos op HEMA, want kleindochter mocht niet plassen voor 35 cent

Oma Trien is boos op HEMA, want kleindochter mocht niet plassen voor 35 cent

Toen Trien van Putten uit Leiden een dagje naar Gouda ging met haar kleindochter Kalina (5), kreeg ze een aanvaring bij HEMA. Ze schrijft haar ongenoegen van zich af op Facebook.

| Kirsten Zijderveld

Na een bezoek aan het HEMA-restaurant moest Kalina ontzettend nodig plassen, maar Trien had maar 35 cent.

Lees ook
Blinde vrouw kreeg bij Kruidvat niet de gewenste hulp en stapt (misschien) naar de rechter

Pinnen
Het meisje mocht niet naar de wc, want een toiletbezoek kost 50 cent. ‘Krijg ik als antwoord dat ik verderop ook kan pinnen. Kind plast bijna in haar broek, dit kan toch niet waar zijn dat je bijna 50 euro uitgeeft voor een kind en dat ze dan niet eens even mag plassen voor 35 cent’, schrijft Trien.

‘Ik kon wel huilen’
Ze had ervoor namelijk ook nog een regenjasje en regenlaarsjes gekocht voor Kalina vanwege het slechte weer. Trien: ‘Ik was echt zo boos en mijn kleindochter van vijf zegt dan: “Oma het geeft niet, ik hou het wel op.” Ik kon wel huilen.’

‘Dit kan niet’
HEMA is niet blij met het voorval. “Wij vinden het ontzettend vervelend. Weigering van toiletgang, zeker waar het een kind betreft, kan eenvoudigweg niet”, laat woordvoerder Arnold Drijver aan LINDAnieuws weten. “Dit heeft niet alleen te maken met hoe wij vinden dat we met elkaar omgaan, het druist ook rechtstreeks in tegen het beleid van HEMA: de klant staat bij ons te allen tijde op nummer één.”

Toiletjuffrouw aanspreken
Drijver legt uit dat de toiletten bij HEMA worden verpacht en dat de uitbater dus niet in dienst is bij het bedrijf. “Dat is geen excuus, maar wel de realiteit. Inmiddels is direct contact geweest met de filiaalmanager die de desbetreffende toiletjuffrouw hierop zal aanspreken.”

Excuses
“Daarnaast zal HEMA maatregelen gaan treffen zodat een dergelijk voorval in onze winkels in de toekomst niet meer zal plaatsvinden.” HEMA heeft tot slot excuses aangeboden aan Trien via Facebook en zal met haar en haar kleindochter contact zoeken om het leed wat te verzachten.

Kun je de post niet (goed) zien? Klik dan hier.

NIEUWS

Bron: Facebook/LINDAnieuws | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser