nieuws

Oh GoT, hoe zat 't ook alweer? Een opfrisser voor seizoen 7 van 'Game of Thrones'

Oh GoT, hoe zat 't ook alweer? Een opfrisser voor seizoen 7 van 'Game of Thrones'

Vanavond ploffen we massaal op de bank voor het nieuwe seizoen van ‘Game of Thrones’. Maarre, weten we nog wat er in het vorige seizoen allemaal is gebeurd?

| Marloes van Wijnen

En hoe eindigde het ook alweer? (Spoiler alert: als je seizoen één tot en met zes nog niet gezien hebt – en dat nog wel van plan bent – lees dan niet verder).

Lees ook
Het is zo ver: seizoen 7 ‘Game of Thrones’ van start

Wij stomen je klaar
Met zijn ontelbare verhaallijnen is Game of Thrones zonder twijfel een serie die al je aandacht vereist. En dat is nog weleens lastig, als Jon Snow (gepeeld door Kit Harington) voor de zoveelste keer voorbij komt. Om niet na de eerste tien minuten van aflevering één van het nieuwe seizoen al helemaal de kluts kwijt te raken, hebben wij een ‘Hoe zat het ook alweer?’-overzicht voor je gemaakt. Een opfrisbeurt, om het zo maar te noemen. Super handig als je in (nog geen) vijf minuten klaar wil zitten voor het nieuwe seizoen.

King’s Landing
In de finale van seizoen zes sloeg Cersei Lannister toe door de Sept of Baelor op te blazen. Daar bevonden zich op dat moment onder andere Queen Margaery Tyrell en haar broer Loras Tyrell, de High Sparrow en veel van zijn aanhangers. Cersei’s zoon Tommen, die door het overlijden van zijn broer Joffrey op zeer jonge leeftijd tot koning werd gekroond, springt uit het raam nadat hij dit ziet gebeuren.

Daarmee heeft Cersei haar tweede zoon in een korte tijd verloren, maar ook bereikt wat zij zo graag wilde: gekroond worden tot koningin. Daar is echter veel onenigheid over. De Lannisters hebben meer vijanden dan vrienden, vooral omdat iedereen zijn vraagtekens zet bij de (machtige) positie van de Lannisters: Cersei en Jaime zijn namelijk naast broer en zus ook geliefden, en daar lijken steeds meer mensen achter te komen.

The North
Jon Snow is benoemd tot King of the North nadat hij de strijd tegen Ramsay Bolton – ook wel Battle of the Bastards genoemd – heeft gewonnen. Die overwinning heeft hij eigenlijk te danken aan zijn zus Sansa Stark, die Petyr Baelish (beter bekend als ‘Littlefinger’) ingeschakelde om Jon te redden van de ondergang.

Na deze overwinning staat er voor Jon echter nog een grote strijd op het programma. Hij is namelijk bezig met het vormen van een leger om het op te nemen tegen de Night King en zijn leger van White Walkers. Ser Davos helpt Jon hierbij, door alle huizen en families in het noorden – waaronder de Wildlings en de Night’s Watch – over te halen deel te nemen aan de strijd.

Mother of Dragons
En dan hebben we nog Daenerys Targaryen, die met haar enorme leger aan boten, draken en Unsullied op weg is naar King’s Landing. Daar gaat ze het opnemen tegen Cersei. Het ziet er rooskleurig uit voor Daenerys – ook wel Mother of Dragons genoemd – die steun krijgt van Ellaria Sand en haar dochters en Olenna Tyrell, Queen of Thorns en overgrootmoeder van (door Cersei vermoorde) Queen Margaery en Loras.

Ook Tyrion Lannister, de broer van Cersei, behoort tot de aanhang van de Mother of Dragons. Als geboren Lannister heeft hij veel kennis van King’s Landing en adviseert hij Daenerys daarover. Zijn aanwezigheid in het ‘team’ van Daenerys zal Cersei misschien nog wel het meest verbazen bij hun aankomst in King’s Landing.

En alles daar tussenin
De personages die zich niet in een van de drie hoofdgebieden – waar het verhaal zich het meest afspeelt – bevinden, zijn Arya Stark, haar broer Bran en Melisandre (onze eigen Carice van Houten).

Arya zagen we voor het laatst toen ze Walder Frey een taart gemaakt van het vlees van zijn eigen zonen voorschotelde en hem daarna vermoorde. Hij was de eerste op Arya’s ‘to kill-lijst’, waar ook nog Cersei, The Mountain, The Hound en Melisandre op staan.

Arya’s broer Bran is nog steeds ten noorden van The Wall, maar is op zijn weg terug naar Winterfell. Daar hoopt hij Jon te treffen. Als Three-Eyed Raven hebben de gedachten van Bran een extra functie gekregen. Daardoor is hij erachter gekomen wie Jons echte ouders zijn. En dat moet hij hem zo snel mogelijk vertellen.

Melisandre werd verbannen uit Winterfell nadat Ser Davos erachter was gekomen dat zij verantwoordelijk is voor het verbranden van Princess Shireen. Waar Melisandre nu is, is een groot raadsel. Op Instagram deelde Carice van Houten de afgelopen maanden echter verschillende backstage-beelden van de opnames, dus één ding is zeker: we gaan haar zien dit nieuwe seizoen. Wij kunnen niet wachten, en hopen nu ein-de-lijk iets meer te weten te komen over haar opmerkelijke gedaanteverwisseling.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | TV | BEKEND | SERIE | BUITENLAND

Bron: Wmagazine / LINDAnieuws | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser