nieuws

Obama neemt afscheid en Trump is boos om uitgelekt rapport

Obama neemt afscheid en Trump is boos om uitgelekt rapport

Had je een hectische dag en is ’t nieuws je ontgaan? Geen punt, we helpen je een handje. Lees hier de vijf belangrijkste stukken van vandaag en je kunt weer meepraten.

| Lisa Koetsenruijter

1. Obama geeft emotionele afscheidsspeech: ‘Amerika is nu een betere plek’
afscheid

Het einde voor Barack Obama als president van de Verenigde Staten is nabij: vannacht gaf hij zijn afscheidsspeech. En daarbij hield hij het niet droog. In zijn speech riep hij alle Amerikanen op politiek betrokken te blijven.

2. Inspirerende video: zo viel Re-Play-zanger Mark Dakriet tachtig (!) kilo af
mark dakriet

Re-Play-zanger Mark Dakriet viel maar liefst tachtig kilo af. Om ook anderen te inspireren, maakte hij een krachtige video. “De aantrekkingskracht van het eten was sterker dan kiezen voor een goed leven. Die wedstrijd verloor ik iedere keer weer.”

3. Heleen van Royen: ‘Euthanasie bij voltooid leven kun je je kinderen niet aandoen’
Heleen van Royen en moeder, mevrouw Breed

Heleen van Royen maakte een indrukwekkende documentaire over haar dementerende moeder Margreet Breed. In ‘de Volkskrant’ wordt ze fel als een verslaggever haar vraagt naar euthanasie. “Dat je bij een voltooid leven besluit er maar mee te stoppen, stuit me erg tegen de borst. Ik ben bang voor een soort massapsychose, waarbij mensen het elkaar bijna opdringen: jouw leven is toch wel voltooid? Zo’n echtpaar dat er samen uitstapt, vre-se-lijk. Ik vind dat echt shocking.”

4. Deze artiest staat bovenaan het wensenlijstje van ‘Carpool Karaoke’
James Cordon

James Corden heeft al een hele bak beroemdheden karaoke laten zingen in zijn auto tijdens ‘Carpool Karaoke’. Er is nog één gast die absoluut bovenaan zijn wensenlijstje staat. Op de vraag of er iemand is die producent Ben Winston het allerliefst nog vandaag in het programma zou hebben, antwoordt hij zonder te twijfelen aan Business Insider: “Beyoncé”.

5. Trump woedend om uitgelekt rapport over plassende prostituees en Russische spionnen
Trump

Gisteren ‘onthulde’ CNN een geheimzinnig rapport over Donald Trump. Als de informatie klopt, kan dat vergaande gevolgen voor de toekomstige Amerikaanse president hebben. In zijn eerste persconferentie sinds de verkiezingen is Trump woedend: hij noemt de berichten “verzonnen en kletskoek” en heeft geen goed woord over voor de journalisten die het nieuws naar buiten brachten.

NIEUWS | HADDEN WE HET OVER | INAUGURATIE TRUMP

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty / ANP / Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser