Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ontdek je plekje: NS start proef met 'zitplaatszoeker'

Ontdek je plekje: NS start proef met 'zitplaatszoeker'

Rennen voor de trein, de eerste de beste coupé instappen en dan als haringen in een ton wachten tot het volgende station: dat wordt hopelijk verleden tijd met de ‘zitplaatszoeker’ van de NS.

| Verena Verhoeven

Want doordat iedereen in die dichtstbijzijnde coupé is gestapt, kan een paar coupés verder nog plek genoeg zijn.

Lees ook
Dikke hit op Instagram: reizigers die nét de trein (of bus of boot) missen

Nog zitplaatsen genoeg

Uit onderzoek onder conducteurs blijkt dat in 30 procent van de treinen reizigers staan terwijl verderop nog zitplaatsen zijn. Eeuwig zonde. Daarom gaan de Nederlandse Spoorwegen reizigers via een zitplaatszoeker in de bestaande reisplanner-app helpen bij het vinden van een stoel. Wie tussen Arnhem, Nijmegen en Den Bosch met de trein reist, kan hier vanaf vandaag als eerste gebruik van maken.

Proef

Het gaat om een proef. Het traject Arnhem-Den Bosch is bewust gekozen. Daar komt het volgens NS vaak voor dat reizigers aan één kant van de trein moeten staan, terwijl er aan de andere kant nog zitplaatsen zijn. De zitplaatszoeker werkt onder meer door middel van sensoren die het gewicht per rijtuig meten. De app laat aan de hand van de kleuren groen, geel of oranje zien hoe groot de kans op een zitplaats is en in welk rijtuig ze te vinden zijn.

NIEUWS | LIFESTYLE | TECH

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser