nieuws

NPO polste Humberto Tan als vervanger van Matthijs van Nieuwkerk

NPO polste Humberto Tan als vervanger van Matthijs van Nieuwkerk

De NPO heeft Humberto Tan recent benaderd om “een rol te spelen” in het vervangen van Matthijs van Nieuwkerk in de maanden dat hij geen DWDD presenteert.

| Boris Lemereis

Dat vertelt NPO-directeur Frans Klein vandaag in de Volkskrant.

Lees ook
Tips voor Humberto: zo komt ‘RTL Late Night’ volgens kenners de kijkcijferdip te boven

Geen bommen leggen
“Ik heb hem een tijdje terug in het voorbijgaan met hem gesproken”, vertelt Klein. “Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”

Zitten slapen
Volgens de NPO-directeur is RTL Late Night “gezapig, niet zo verrassend meer”. “Er wordt te weinig aan de boom geschud. Zo verraderlijk kan tv zijn. In het begin was het de talk of the town, maar als ik nu kijk, denk ik: ze hebben zitten slapen. Ze hebben te lang gedacht: dit werkt blijkbaar, niks meer aan doen.”

Tips voor Humberto
Klein is niet de enige met commentaar op de talkshow van Humberto. Eerder spraken verschillende prominenten uit de media zich uit over het tanende succes, en gaven ze tips voor verbetering.

Sesamstraat
De NPO-directeur geeft in het gesprek met de Volkskrant ook uitleg waarom hij populaire programma’s als Sesamstraat, 24 Uur met of Vijf jaar later van de buis heeft gehaald. “Vernieuwing is voor mij geen doel op zich. Per Seconde Wijzer, dat al tweehonderd jaar loopt, vervult nog altijd met veel elan een rol in de programmering. Dan voel ik geen enkele aanvechting om dat te stoppen. Dat programma blijft vernieuwen. Het gaat om programma’s die sleets zijn, die nog worden geserveerd terwijl ze bij wijze van spreken al klinisch dood zijn.”

Swiebertje
Populariteit van bepaalde programma’s is voor de NPO-baas geen maatstaf. “Als we alles in de programmering hadden laten staan waarvan mensen hielden, dan keken we nu nog naar Swiebertje.”

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: de Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser