nieuws

Duits meisje gevonden, verdachte misbruik opgepakt

Duits meisje gevonden, verdachte misbruik opgepakt

Het meisje (4), van wie de Duitse politie gisteren foto’s verspreidde, is terecht. Ook is een man gearresteerd, die wordt verdacht van ernstig kindermisbruik.

| Pim Prins

Justitie vraagt mensen nu de foto’s te verwijderen ter bescherming van het kind.

Lees ook
Oprichter AMBER Alert Frank Hoen: ‘Alarmsysteem kan ook gebruikt worden voor jongvolwassenen’

Opsporingsbericht
Het bericht en de foto’s draaiden om één vraag: ‘Wie kent dit meisje?’. Vermoedelijk is ze tussen oktober 2016 en juli 2017 meermalen misbruikt. Hiervan zijn video’s gemaakt en die zijn beland op een kinderpornosite op het darknet, een ondergronds internetnetwerk. Zo kreeg de Duitse politie haar in het vizier.

Uitzonderlijke actie
Er was haast bij het vinden van de vijfjarige; justitie vreesde dat het kind nog steeds werd misbruikt. Om die reden werden voor het eerst in tien jaar foto’s verspreid van het slachtoffertje. Justitie had snel succes de actie. Haar identiteit kon binnen enkele uren worden vastgesteld, net als de verblijfplaats van de vermoedelijke dader.

Veilig
Het meisje en de dader zijn gisteravond geïdentificeerd, schrijft de Duitse recherche op social media. Het meisje is veilig, en na onderzoek door een psycholoog onder de hoede van haar ouders. In een woning in de deelstaat Nedersaksen is de vermoedelijke dader opgepakt. Vandaag komt justitie met meer informatie.

Voorzichtig
De dader in de kraag vatten bleek lastig te zijn voor de Duitse politie, omdat ‘hij voorzichtig en systematisch te werk ging. Hierdoor liet hij geen sporen na,’ aldus politie-officier Georg Ungefuk tegen de Duitse krant Bild

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Bild | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser