Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nieuwsuur-techexpert Rian reageert op commotie: 'Ik ben het gewend dat ze me eerst afmaken'

Nieuwsuur-techexpert Rian reageert op commotie: 'Ik ben het gewend dat ze me eerst afmaken'

Afgelopen week was er veel commotie rondom het optreden van ‘cyber-securitydeskundige’ Rian van Rijbroek bij ‘Nieuwsuur’, omdat ze onzin zou uitkramen.

| Yara Mureau

Tegenover LINDAnieuws verklaart ze: “De tijd zal leren wie gelijk heeft.”

Lees ook
Bakken kritiek op nieuwe tech-expert bij ‘Nieuwsuur’: ‘Vijf minuten lang bullshit’

Rian van Rijbroek: ‘Ze maken me af’
Afgelopen week ging Rian door het stof omdat ze volgens verschillende experts ‘belachelijke tips’ gaf bij Nieuwsuur. Zo zei ze bijvoorbeeld dat de apps voor mobiel-bankieren gevaarlijk zijn. Maar, schrijft Rian, ze is het gewend. “Eerst geloven ze me niet, maken ze me af, dan gebeurt het en… dat is blijkbaar mijn leven.” Ook vraagt ze zich af: “Ik heb er in die dertig jaar dat ik werk nog nooit naast gezeten, dus waarom nu wel?”

Bedreiging
Ze snapt de hele commotie wel. “Het is logisch dat we afgemaakt worden door Cyber Security bedrijven en hackers die handmatig werken. Ze zien ons en ons boek als bedreiging. In plaats van dat we met z’n  allen gaan kijken hoe we de huidige aanvallen kunnen afslaan en hackers gezamenlijk een geautomatiseerde hackingtool bouwen, is het erg gemakkelijk om Willem en mij af te maken. Maar de tijd zal leren wie gelijk heeft.” De kritiek is de NOS niet ontgaan. In een artikel dat op de website van de omroep is geplaatst, beoordelen andere experts de uitspraken van Van Rijbroek. Gisteravond kwam de omroep met een artikel over het boek van Van Rijbroek en Willem Vermeend, dat vol zou staan met plagiaat.

Om nog even door te gaan op tech: deze ‘telefoonjunkies’ gingen voor 72 uur helemaal offline voor LINDA.tv. Meer video’s? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer originele video’s en LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | TECH

Bron: LINDAnieuws | Foto: Still Nieuwsuur

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser