nieuws

'Nieuws in de klas' biedt scholen gratis toegang tot Blendle

'Nieuws in de klas' biedt scholen gratis toegang tot Blendle

‘Nieuws in de klas’, het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia, gaat scholen kosteloze kwaliteitsjournalistiek aanbieden via Blendle.

| Marloes van Wijnen

Van AD tot NRC Handelsblad: negentien landelijke nieuwstitels stellen hun content binnenkort beschikbaar voor het onderwijs.

Lees ook
Blendle komt met iets nieuws: ‘Netflix voor journalistiek’

Nieuws in de klas
Via de digitale kiosk kunnen zij een maand lang gratis toegang krijgen tot alle stukken van de negentien titels. Bladen als Het Financieele Dagblad die hun artikelen niet beschikbaar stellen op Blendle kunnen worden geraadpleegd via speciale inlogaccounts. ‘Nieuws in de klas’ wil op deze manier scholieren en docenten gemakkelijk toegang tot online nieuws bieden.

Kwaliteitsjournalistiek
Docenten zullen voornamelijk gebruik maken van de mogelijkheid om kwaliteitsjournalistiek te raadplegen tijdens vakken over taal, media en burgerschap. Het is volgens leraren van belang dat leerlingen leren omgaan met nieuws en actualiteit.

‘Trotse samenwerking’
Daar is Alexander Klöpping, medeoprichter van Blendle, het helemaal mee eens: “Het is belangrijker dan ooit om jonge mensen in aanraking te brengen met kwaliteitsjournalistiek. Ik ben dan ook erg trots op de samenwerking met ‘Nieuws in de klas’.”

NIEUWS

Bron: Villamedia | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser