Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Kans op nieuwe tsunami in getroffen gebied Indonesië door slecht weer en verzwakte vulkaan

Kans op nieuwe tsunami in getroffen gebied Indonesië door slecht weer en verzwakte vulkaan

Inwoners van West-Java en Zuid-Sumatra worden gevraagd uit de buurt te blijven van de kust. Vandaag worden hoge golven en zware regenbuien verwacht, waardoor de kans op een nieuwe tsunami blijft bestaan.

| Yara Mureau

Ook kan de verzwakte wand van de vulkaan Anak Krakatau bezwijken door de uitbarstingen en het slechte weer.

Meer dan vierhonderd slachtoffers

Afgelopen zaterdag kwamen meer dan vierhonderd mensen om door een onverwachte tsunami. Die werd veroorzaakt door een aardverschuiving na een aardbeving van de vulkaan Anak Krakatau in de Straat van Sunda. Het aantal slachtoffers loopt nog steeds op, want er zijn nog honderden vermisten in Indonesië. 

Lees ook
Dodental na tsunami Indonesië nadert 400 doden: zeker 1400 gewonden

Kans op nieuwe tsunami

“Mensen zijn als de dood dat de vulkaan opnieuw gaat uitbarsten”, vertelt NOS-correspondent Michel Maas op de radio. “Ze horen de hele dag het gerommel van die berg, en als dat harder wordt, slaan ze op de vlucht.” Ook vertelt hij dat de voortekenen voor een nieuwe tsunami slecht zijn, omdat het hard regent. Anak Krakatau is verzwakt waardoor er stukken kunnen afbreken. “Dat gaat niet om kleine aardverschuivingen. Bij de tsunami van vorige week brak 64 hectare ineens af en stortte in zee”, vertelt Maas.

NIEUWS | BUITENLAND | NATUURGEWELD

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser