Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nieuw onderzoek bewijst: gezichtsoefeningen zorgen voor een jonger uiterlijk

Nieuw onderzoek bewijst: gezichtsoefeningen zorgen voor een jonger uiterlijk

Je gezicht trainen met gezichtsoefeningen om jonger te lijken klinkt waarschijnlijk als iets dat te mooi is om waar te zijn, maar nieuw onderzoek toont aan dat het écht werkt.

| Raounak Khaddari

Dertig minuten per dag is al genoeg om resultaat te zien.

Lees ook
Dit is het resultaat van Roselinda’s facelift: ‘Het is onbeschrijfelijk’

Experiment
Onderzoekers Mulam Alam, Anne Walter en Amelia Geisle van Courtesy Northwestern University hebben in hun nieuwe onderzoek bewezen dat het trainen van je gezicht ervoor kan zorgen dat je er tot wel drie jaar jonger uit gaat zien. Alle personen die meededen aan het experiment hebben twintig weken gezichtsoefeningen gedaan. De eerste acht weken trainden de participanten elke dag dertig minuten, in de weken erna bouwden ze dat af naar drie tot vier keer per week.

Resultaten
De voor- en nafoto’s van de proefpersonen werden vervolgens voorgelegd aan dermatologen die niet wisten van het experiment. Gemiddeld werden de participanten drie jaar jonger geschat op de foto’s van na het experiment. Ook waren de personen zelf enthousiast over de veranderingen in hun gezicht. Onderzoeker Alam zegt dat de verbeteringen zelfs beter waren dan verwacht.

Intensief
Maar net als dat de sportschool niet voor iedereen is weggelegd, lijken deze gezichtstrainingen dat ook niet. Van de 27 participanten stopten er 11 halverwege met het experiment. Wil je het zelf proberen? Online zijn verschillende video’s te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je van een onderkin afkomt, strakkere jukbeenderen kunt krijgen of rimpels tegengaat. In deze video vind je acht gezichtsoefeningen waarmee je direct kunt beginnen:

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: JAMA Dermalogy | Foto: Still YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser