nieuws

Nierstichting start wereldwijde inzamelingscampagne voor kunstnier

De Nierstichting start vandaag met een wereldwijde inzamelingscampagne voor de verdere ontwikkeling van de draagbare kunstnier, ter grootte van een schoenendoos.

| Cindy Keijzer

Als die draagbare nier er komt, krijgen nierdialysepatiënten veel meer vrijheid.

Vrijheid
De campagne wordt vooral gevoerd via sociale media en moet tien miljoen euro opleveren. Het ingezamelde geld wordt de komende twee jaar gebruikt voor het verder ontwikkelen van een draagbare kunstnier. Op dit moment moeten 6500 Nederlandse nierpatiënten hun bloed om de dag urenlang laten spoelen met behulp van een machine in een dialysecentrum. Dat zorgt voor veel beperkingen in het dagelijks leven van de patiënten.

Help them Escape
Tijdens de campagne Help them Escape wordt voor het eerst in de geschiedenis van de Nierstichting ook in het buitenland geworven. De actie is opgezet omdat de medische industrie volgens de stichting niet investeert in het verbeteren van het dialyseren. Waarom dat zo is, weet de Nierstichting niet.

Meer geld
De stichting werkt samen met universiteiten en bedrijven al jaren aan de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Kennis en ervaring is er, nu nog meer geld, is de boodschap van de Nierstichting.

Bekijk de video van de campagne Help them Escape

Bekijk deze video of klik hier voor meer informatie over de kunstnier

VIDEO'S | NIEUWS

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

corine wilminkcorine wilmink

Wat een geweldig filmpje en hoe mooi zou het zijn als er een draagbare kunstnier komt, zodat veel mensen meer van het leven kunnen genieten.Mijn moeder is meer dan 15 jaar3 keer per week naar de dialyse gegaan tot haar lichaam op was.Ter nagedachtenis aan mijn moeder natuurlijk een donatie gedaan !!

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser