Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Eenmaal, andermaal? Niemand wil zingen tijdens inauguratie van Trump

Eenmaal, andermaal? Niemand wil zingen tijdens inauguratie van Trump

Over 23 dagen wordt Donald Trump benoemd tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Een officiële ceremonie, waar altijd ook een internationale ster het podium betreedt.

| Marloes van Wijnen

Dit jaar is het de Republikeinse partij echter nog niet gelukt iemand te strikken die Trump toe wil zingen.

Lees ook
Obama: ‘Als ik weer had meegedaan, had ik Trump verslagen’

Beyoncé, Ricky Martin, en?
Obama had Aretha Franklin, Beyoncé en Kelly Clarkson. Destiny’s Child, Ricky Martin en Denyce Graves betraden het podium toen Bush president werd. En Trump? Die heeft tot nu toe alleen The Mormon Tabernacle Choir en de Rockettes. Maar daar is niet iedereen even blij mee: één van de danseressen heeft via social media laten weten niet met plezier voor de nieuwe president te dansen.

694

Eenmaal, andermaal?
Maar wie denkt dat de Republikeinse partij geen enkele artiest heeft benaderd, heeft het mis. Zo probeerde de partij Elton John te strikken, maar hij weigerde. En ook de leadzanger van Kiss, Gene Simmons, sloeg het aanbod af. De enige die ‘wel een liedje wil komen zingen’ is Alec Baldwin, die Trump iedere week belachelijk maakt in Saturday Night Live: “Highway to Hell van AD/DC”, grapt hij.

‘Laatste hoop’
Zanger John Legend – die ook niet van plan is het podium te betreden – heeft in een interview tegen de BCC gezegd dat maar weinig artiesten met hem geassocieerd willen worden, omdat ‘deze artiesten meestal haat en kleinzieligheid verwerpen.’ Volgens de Amerikaanse website The Wrap heeft Trump zijn laatste hoop gericht op de Beach Boys, Justin Timberlake, Bruno Mars of Kid Rock.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: AD | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser