Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Beschuit met muizen in Artis: vrijdag is er een netgiraffe geboren

Beschuit met muizen in Artis: vrijdag is er een netgiraffe geboren

Artis heeft er een nieuwe bewoner bij: vrijdag is er een netgiraffe geboren. Na een paar dagen rust na de bevalling heeft het veulen vandaag haar eerste stapjes buiten gezet. 

| Stephanie Kersbergen

De Amsterdamse dierentuin telt nu negen netgiraffen.

Lees ook
Wat doe je als een giraffe zijn kop door het raam steekt tijdens een safari? Níet dit

Bevalling

De kleine giraffe is een hengst en het zesde veulen voor de moeder na een zwangerschap van vijftien maanden. De bevalling duurde langer dan normaal, maar gelukkig gaat het goed met de nieuwgeboren giraffe. Hij heeft gedronken en voor het eerst geplast, wat betekent dat er voldoende vocht opgenomen is. Zo, zijn we weer bij.

Kwetsbare diersoort

De netgiraffe – te herkennen aan het netvormige vlekkenpatroon – is een zeer kwetsbare diersoort. De afgelopen 25 jaar is het aantal van de dieren in het wild afgenomen met 80 (!) procent. Artis is het thuis voor een aantal netgiraffen sinds 1856.

Dit zijn de beelden van de bevalling:

Buiten

Het duurde een paar dagen, maar vanaf twaalf uur mocht de netgeboren giraffe de eerste stapjes buiten zetten, in de Amsterdamse dierentuin.

VIDEO'S | NIEUWS | DIEREN

Bron: ANP/Artis | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser