Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Insatiable' krijgt veel kritiek vanwege fatshaming

Op 10 augustus komt de Netflix-serie ‘Insatiable’ uit. De serie gaat over Patty, die overgewicht heeft en flink gepest wordt. Maar na de zomervakantie is ze ineens dun én populair.

| Yara Mureau

En dat plot vinden mensen maar niets.

‘Fatty Patty’

Patty wordt ook wel ‘Fatty Patty’ genoemd. Nadat Patty in haar gezicht wordt geslagen, moet ze geopereerd worden aan haar kaak. Door de operatie – die ze in de zomervakantie onderging – kon ze niet eten en daardoor viel ze af. Toen ze weer naar school ging, werd Patty ineens wél populair. Fatshaming, vindt men op Twitter.

Fatshaming

Op Twitter staat het dan ook vol met tweets waaróm het fatshaming zou zijn. ‘Waarom is er geen serie van plussize-modellen die wél van zichzelf houden?’, schrijft iemand op Twitter. En: ‘Draagt ze nou zo’n ‘dikmakend’-pak?’. Ook geven kijkers van de trailer aan hier juíst onzeker van te worden.

 

Reactie

Onder anderen hoofdrolspelers Alyssa Milano en Debby Ryan hebben op deze kritiek gereageerd. Zo zei Milano – die live ging op Twitter – dat ze in de serie juist willen aangeven wat fatshaming kan doen. “We fatshamen Patty niet. We bespreken, door middel van komedie, de schade die ontstaat door fatshaming.” En Debby Ryan – die zelf ook onzeker was over haar lichaam – plaatste een foto op haar Instagram waarin ze uitlegt hoe zij het ziet. ‘We willen juist laten zien dat dit niet oké is.’

@insatiable 🖤

A post shared by 🖤 (@debbyryan) on

Lees ook
Wiebke over fatshaming: ‘Mensen vragen me als ik iets eet: zou je dat wel doen?’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | SERIE | BUITENLAND | #HOUVOL

Bron: NOS/Twitter | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser