Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Net toen Jochem Myjer beter was, werd zijn dochter (8) ernstig ziek

Net toen Jochem Myjer beter was, werd zijn dochter (8) ernstig ziek

Cabaretier Jochem Myjer (40) is net genezen van een tumor in zijn ruggenmerg. Nu is ook zijn dochter Limoni ziek. Zij lijdt aan de slaapstoornis narcolepsie.

| Verena Verhoeven

In de nieuwe LINDA.157 ‘ZAND IN JE BROEKJE’ vertelt Jochem, in een dubbelinterview met Loes Haverkort, wat voor invloed Limoni’s ziekte heeft op het gezin.

Lees ook
Haal de zomer in huis: LINDA.157 ‘ZAND IN JE BROEKJE’ ligt vanaf woensdag in de winkel

Narcolepsie
Limoni was zeven jaar toen ze ineens steeds in slaap viel en wat aankwam. Ze bleek de ziekte narcolepsie te hebben. “Ze miste plotseling het stofje dat aangeeft wanneer je wakker moet zijn en wanneer je moet slapen,” vertelt de cabaretier in LINDA.

Nachtmerries
Ook extreme nachtmerries en kortstondige spierverslappingen horen bij het ziektebeeld. De eerste maanden sliepen Jochem en zijn vrouw Marloes afwisselend bij hun dochter. “Maar ze wordt dus meerdere keren per nacht wakker; op een gegeven moment houd je het niet meer vol.”

Huwelijk
De ziekte van Jochem en Limoni heeft hem en Marloes uiteindelijk dichter bij elkaar gebracht. In juli van dit jaar stapten de twee, als grote verrassing voor iedereen, in de huwelijksboot. Jochem: “We hadden allebei een tekst geschreven. Dat het niet makkelijk is geweest, maar we nu echt voor elkaar kozen. Het was heel emotioneel, iedereen stond te brullen.”

LINDA.157 ‘ZAND IN JE BROEKJE’
Je kunt het hele dubbelinterview met Jochem en Loes lezen in de nieuwe LINDA. die vanaf woensdag in de winkel ligt. Bekijk ook de backstagevideo, waarin Jochem en Loes onder andere vertellen over hun vakantieliefdes.

De nieuwe LINDA.157 ‘ZAND IN JE BROEKJE’ ligt vanaf woensdag 16 augustus in de winkel. Wil je ‘m direct online bestellen, dan kan dat hier.

BACKSTAGE | NIEUWS | LINDA.TV | ALLES OVER LINDA. | LINDA.157 ZAND IN JE BROEKJE

Bron: LINDA.157 'ZAND IN JE BROEKJE' | Foto: Carli Hermès

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser