nieuws

'Net als iedere man' genomineerd voor Seks & Media Prijs

'Net als iedere man' genomineerd voor Seks & Media Prijs

De fotoserie ‘Net als iedere man’ uit LINDA.134 over sekszorg is genomineerd voor de Seks & Media Prijs van de Nederlandse Wetenschappelijke vereniging voor Seksuologie (NVVS).

| Teuntje Verbaandert

Net als iedere man viel erg in de smaak bij de jury, omdat het de taboes die op sekszorg liggen, te lijf gaat.

Taboes
Op een toegankelijke, niet betuttelende manier schrijft Laura van der Burgt over de noodzaak, taboes en praktische bezwaren in de sekszorg voor mensen met een ziekte of andere beperking. Mooie en verleidelijke foto’s van Friso Keuris onderstrepen dit, zo schrijft de jury bestaande uit Menna Laura Meijer, Goedele Liekens, seksuoloog Ceryl Janssen, seksuoloog Minke de Boer en genomineerde voor de Seks en Media Prijs 2014 Juliette Schraauwersonder.

Winaar
Of de fotoserie de prijs wint, zal vrijdag 27 november blijken. Dan maakt de jury tijdens de NVVS Wetenschapsdag ‘De olifant in de kamer – over seks(e) en psychiatrie’ de winnaar bekend in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

‘De pijn in hels’
In de fotoserie Net als iedere man doet onder andere Bor Verkroost (eerste foto hieronder), die lijdt aan de zeldzame Vlinderziekte, zijn verhaal. Door deze ziekte is zijn huid bezaaid is met blaren en open wonden. De pijn is hels, maar dat neemt niet weg dat ik dezelfde verlangens koester als elke man, zegt hij in LINDA.134. Sex is mogelijk, maar het moet iets voorzichtiger gebeuren. Hoe lichter de dame, hoe beter.

De fotoserie Net als iedere man:

LIN134_129-137_Pagina_3_Afbeelding_0001

LIN134_129-137_Pagina_4_Afbeelding_0001

LIN134_129-137_Pagina_7_Afbeelding_0001

LIN134_129-137_Pagina_9_Afbeelding_0001

NIEUWS | MAGAZINE | ALLES OVER LINDA.

Bron: NVVS | Foto: LINDA.134, Friso Keuris

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser