nieuws

Negatieve reacties op huwelijk homoseksueel moslimkoppel Groot-Brittanië

Jahed (24) en Sean (19) trouwden vorige week, als eerste homoseksueel moslimkoppel, met elkaar in Groot-Brittanië. Helaas kregen ze hier veel negatieve reacties op, ook van andere moslims.

| Pim Prins

En dat was juist níet wat het stel met de publiciteit rond hun huwelijk voor ogen had.

Lees ook
Voor het eerst zijn twee homoseksuele moslims getrouwd in Groot-Brittanië

Huwelijk
Jahed zei vorige week: “Wij willen de wereld vooral laten zien dat het kan: moslim én homo zijn.” Ze brachten daarom een video van het huwelijk naar buiten, waarin te zien is hoe het stel op een traditionele islamitische wijze is getrouwd.

Negatieve reacties
Nadat Engelse krant The Independent het filmpje op hun website plaatste, kreeg het veel reacties waaronder dus ook veel negatieve. Die waren vooral gericht aan het koppel. ‘Je kan geen gaymoslim zijn. Als je dat wel bent, dan ben je geen moslim.’ Ook op Twitter ging het los.

Gelukkig kreeg het bericht over het koppel óók positieve reacties en werden negatieve reacties op een passende manier beantwoord.

Homomoslim
Jared vertelde aan de nieuwswebsite dat zijn eigen ouders ook niet bij het huwelijk aanwezig wilden zijn, omdat ze zich zouden schamen. “Ze denken dat dit een ziekte is en dat ik zou kunnen genezen. Ik zou met dit huwelijk graag aan iedereen willen zeggen: het is oké – wij gaan dan ook aan de hele wereld laten zien dat je homo én moslim kunt zijn.”

Lees ook
Dit is hoe negatief er wordt gereageerd op mensen met hiv

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: Independent | Foto: Youtube still

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser