Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nederlandse vrouwen hebben de smaak te pakken: 390.000 botoxbehandelingen per jaar

Nederlandse vrouwen hebben de smaak te pakken: 390.000 botoxbehandelingen per jaar

Eén op de 49 vrouwen heeft in 2016 moeder natuur een handje geholpen met fillers. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus MC bekend gemaakt.

| Raounak Khaddari

Voor botox liep het iets minder storm: 1 op de 53 vrouwen liet in 2016 een botoxbehandeling uitvoeren.

Lees ook
Vlogger Els is 60, maar toont hoe het toch kan dat ze eruitziet als 40 (zonder botox)

Onbekende cijfers

De Nederlandse onderzoekers zijn naar eigen zeggen de eersten ter wereld die het aantal botox- en fillerbehandelingen in kaart hebben gebracht. “Bij andere geneeskundige disciplines weten we precies hoeveel operaties er plaatsvinden”, vertelt cosmetisch arts Tom Decates die het onderzoek leidde. Maar over het aantal botox-en fillerbehandelingen waren nog geen objectieve cijfers bekend.

Tweehonderdvijftig keer botox

Daar bracht Decates met zijn onderzoeksteam dus verandering in. De cijfers worden maandag gepubliceerd in het vaktijdschrift Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, maar de wetenschappers delen nu al enkele resultaten. Zo weten ze dat er in 2016 zo’n 390.000 ingrepen zijn verricht om kraaienpootjes, wallen of rimpels weg te werken of lippen voller te doen lijken. In totaal komt dat neer op zo’n 250.000 botox-injecties en 140.000 fillers.

Vervolg

“Met de cijfers kun je het risico van ingrepen berekenen”, vertelt Decates. Samen met zijn team wil de onderzoeker in de toekomst ook in kaart brengen hoe vaak er iets misgaat bij de ingrepen.

NIEUWS | DOSSIER BBB

Bron: ANP | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser