nieuws

Gegarandeerd slappe hap: Hollandse hits blijken dooddoener in de slaapkamer

Gegarandeerd slappe hap: Hollandse hits blijken dooddoener in de slaapkamer

Nederlanders zijn heel trots op muziek in hun moederstaal, maar niet tijdens de sex. Dat blijkt uit een onderzoek dat 100% NL vandaag presenteerde over de actuele staat van de Nederlandse muziek.

| Justine Wouterson

André Hazes’ ‘Amor, amor, amor’ no more, dus.

Flink verschil

Bijna 90 procent van de Nederlanders – aan het onderzoek deden duizend volwassenen mee – zegt trots te zijn op muziek van Nederlandse artiesten. Maar slechts 3 procent van de ondervraagden geeft toe ooit Nederlandstalige muziek op te hebben gezet tijdens het bedrijven van de liefde. Waar dat precies aan ligt, maakt het onderzoek niet duidelijk. Zou het een beetje voelen alsof er een derde landgenoot meegluurt in de slaapkamer?

Net als thuis

Vaderlandse muziek wordt wél volop gedraaid onderweg (57 procent), of om te ontspannen na een drukke dag (47 procent). Bijna 90 procent van de respondenten zegt blij te worden van het meezingen met Nederlandse liedjes. Een op de drie ondervraagden stelt ook op vakantie graag naar Nederlandse muziek te luisteren.

Vorkje prikken met…

Marco Borsato is volgens het onderzoek de populairste Nederlandse artiest aller tijden. Borsato is ook de zanger met wie de meeste ondervraagden graag een avondje uit eten willen gaan. De resultaten werden vanmorgen gepresenteerd in de Ochtendshow met Lars op 100% NL.

Lees ook
Opvallende clip van nieuwe single Anouk vol ‘vrouwelijke moordenaars’

NIEUWS | OPMERKELIJK | MUZIEK

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser