Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nederlandse jongen helpt vluchtelingen in Turkije

Nederlandse jongen helpt vluchtelingen in Turkije

Ferhat Yildirim – alias Braboturk – zag in het zuidoosten van Turkije hoe schrijnend de situatie is van vluchtelingen uit Syrië en besloot ze te helpen. 

| Annemarie van Ulden

Zo kocht Ferhat een rolstoel voor een Koerd wiens benen zijn afgehakt door IS-strijders.

‘Zijn lach geeft mij kracht’
Ferhat plaatste het verhaal op zijn Facebookpagina. IS heeft deze meneer zijn benen afgehakt in Kobane (Syrië), omdat hij een Koerd is. Hierbij heb ik een rolstoel kunnen regelen om hem te verplaatsen waar die ook wil zijn. Zijn lach geeft mij kracht. Ik wil verandering in zijn situatie brengen, schrijft Ferhat bij de foto op Facebook.

Inzamelingsactie
Zijn missie is om meer vluchtelingen te helpen in zijn vaderland. Hij roept daarom mensen op om geld te doneren. Met het ingezamelde geld gaat hij vervolgens naar Turkije om daar spullen en kleding te kopen voor de vluchtelingen. Ik kan de wereld niet in mijn 1tje redden. Maar ik kan wel een start maken, schrijft Ferhat.

Gevlucht voor IS
Het is niet de eerste keer dat Braboturk een vluchteling te hulp schiet. Vorige week deelde hij al het schrijnende verhaal van een twaalfjarige jongen, ook gevlucht voor IS en nu bedelaar in Turkije. Hierover werd hij geïnterviewd door FunX.

NIEUWS | IS | VLUCHTELINGEN

Bron: Facebook | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser