nieuws

Nederlands stel verlaat boerderijcamping na bosbranden Portugal: 'Het is afgrijselijk'

Nederlands stel verlaat boerderijcamping na bosbranden Portugal: 'Het is afgrijselijk'

Het midden van Portugal is afgelopen weekend getroffen door razende bosbranden. Veel mensen zijn het gebied ontvlucht. Ook de Nederlandse Liedewij Schieving (50) en Jolein Alten (40) gingen halsoverkop weg.

| Martine Schut

Hun boerderijcamping in de plaats Figueiró dos Vinhos ligt midden in het brandgebied.

Lees ook
Drie dagen van nationale rouw voor bosbranden Portugal

Evacuatie
‘Goede bekenden zijn er niet meer, het is afgrijselijk’, vertelt Jolein aan het AD. Op de boerderijcamping, die ze sinds een aantal jaren runt samen met Liedewij, waren op het moment van de heftige branden vijf gasten aanwezig, onder wie drie Nederlanders. Jolein: “We hebben in een dorpje in de buurt gewacht totdat de brandweer kwam. Die heeft ons en alle gasten geëvacueerd. Twee andere gasten waren nog onderweg, maar konden door de brand niet meer bij de camping komen. Die zijn naar een hotel in de buurt gegaan.”

Afgrijselijk
De twee vrouwen hebben zelf onderdak gevonden bij kennissen in de buurt. Het is voor hen lastig om mensen te bereiken op dit moment. “We weten inmiddels al wel dat een vriendin, de moeder van een vriendin en een oom van een vriendin dood zijn. Het is afgrijselijk”, aldus Jolein.

Oorzaak
De bosbranden in Portugal hebben al aan 62 mensen het leven gekost. Maar gevreesd wordt dat het dodental nog zal oplopen. De autoriteiten in Portugal hebben blikseminslag aangewezen als oorzaak van de verwoestende bosbrand.

Bekijk ook:
‘Dodental bosbrand Portugal loopt fors op’

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: AD | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser